GENEL ÖZELLİKLER
- Özellikle php olması ve mysql kullanması
- Tüm sitenin kodlamaları ek tema hazırlamalarına olanak tanıması yada kolayca templetlere uyarlanabilir kapsamda olmasını.
- Sitenin karmaşıklıktan uzak ve hızlı olması
- Sonu .html olarak biten sef adres satırı
- Görsel olarak mükemmel olmasa da şık, div ve css ile kodlanmış bir tasarım. (Tasarımlar değiştirilecektir ancak klavuz olabilmesi adına bu içerikleri ve özellikleri listeleyen çok amatörce olmayan bir taslak)
- Anasayfa da aktif veya pasif edilebilir Flash veya ajax manşet sistemi (Görsel olarak haber sitesini andırmaması lasım) Firmanın istediği toplam 5 sabit sayfa, haber, ürünler veya diğer içerik öğelerini bu manşette listeleyebilmesi
- Menü ve alt menü ekleyebilme imkanı, menü sıralaması, menüyü aktif veya pasif yapabilme ve site dışı adreslere link verebilme
- Site içi arama
- Jpg gibi formatlar haricinde dosya yüklenebilmesi için dosya yöneticisi
- Sitede 15 - 20 arası reklam alanı ve bu alanlara sabit sayfaları atayabilme
- Döviz, sayaç, duyurular ve benzeri modüller
- RSS
- Site haritası
- Tüm site seri olarak çalışabilecek kapasitede olmalı
SABİT SAYFA ÖZELLİĞİ
- Yeni sayfa eklemelerinde ve sayfa düzenlemelerinde yardımcı olacak bir metin editörü (Kalın yazı, italik, karakter seçimi, link eklemek, resim eklemek gibi seçenekleri olan ve mümkünse tablo ve td kodlama mantığı ile değil, div ve strong kodları yani css mantığında otomatik olarak kodlamaya çevirmesi )
- Eklenen sayfaların meta kodları Title=Sayfa Başlığı | Site Adı , Descript= Özel olarak girebilmek için alan, Keywods=Özel olarak girebilmek için alan şeklinde olmalı
- Menülerden bağımsız sayfa oluşturabilme
- Eklenen sayfaları Menülere veya alt menülere atayabilme
KATEGORİ SAYFALARI ÖZELLİĞİ
- Yeni kategori sayfası eklemelerinde ve düzenlemelerinde yardımcı olacak bir metin editörü (Kalın yazı, italik, karakter seçimi, link eklemek, resim eklemek gibi seçenekleri olan ve mümkünse tablo ve td kodlama mantığı ile değil, div ve strong kodları yani css mantığında otomatik olarak kodlamaya çevirmesi )
- Eklenen “Kategori Sayfaları Özelliği” sayfaların meta kodları Title=Sayfa Başlığı | Site Adı, Descript= Açıklama, Keywods=Özel olarak girebilmek için alan şeklinde olmalı
- “Kategori Sayfaları Özelliği” kategorileri ve alt kategori oluşturabilme
- Oluşturulan her kategori ve alt kategorinin meta kodları Title=Kategori Adı | Site Adı, Descript= Özel olarak girebilmek için alan, Keywods=Özel olarak girebilmek için alan şeklinde olmalı
- Eklenen kategorilerin ve alt kategorilerin menülerde listele özelliğinin aktif veya pasif yapabilme
- Menülere eklenen “Kategori Sayfaları Özelliği” haber sitesi mantığı gibi tıklandığında 20 haberin açılan sayfada listelenmesi
- Eklenen kategorilerin son beş “Kategori Sayfaları Özelliğinin” anasayfada listeleme özelliğini aktif veya pasif yapabilme
- Eklenen her sayfa için özel meta ekleyebilme (Başlık, Açıklama ve Keywords)
Not: Bölüm adı Kategori sayfalarıdır. Genel olarak uygulanan kategorize etme özelliğinden ayılması, karışmaması için açıklamalarda “Kategori Sayfaları Özelliği” olarak eklenmiştir. Mantık haber kategorisi oluşturmakla aynıdır.
ÜRÜN TANITIM BÖLÜMÜ
- Kategori ve alt kategori oluşturabilme
- Oluşturulan her kategori ve alt kategorinin meta kodları Title=Kategori Adı | Site Adı, Descript= Özel olarak girebilmek için alan, Keywods=Özel olarak girebilmek için alan şeklinde olmalı
- Yeni ürün açıklaması eklemelerinde ve ürün açıklaması düzenlemelerinde yardımcı olacak bir metin editörü (Kalın yazı, italik, karakter seçimi, link eklemek, resim eklemek gibi seçenekleri olan ve mümkünse tablo ve td kodlama mantığı ile değil, div ve strong kodları yani css mantığında otomatik olarak kodlamaya çevirmesi )
- Ürün eklemelerinde fiyat girebilme
- Ürünlere sipariş verme ve bu siparişleri yönetim panelinden görme
- Ürün listelemede fiyat ve sipariş verme özelliğinin aktif veya pasif edilebilmesi
- Eklenen ürünlerin meta kodları Title=Ürün adı | Site Adı , Descript= Ürün özeti, Keywods=Özel olarak girebilmek için alan şeklinde olmalı
- Eklenen ürünlerde anasayfada göster ikonun olması, hiçbir ürün aktif edilmemesi durumunda anasayfada bu alanın gözükmemesi
ÜYELİK SİSTEMİ
- İsim, soy isim, adres, il, ilçe, mail adresi, doğum tarihi, şifre, şifre doğrulama, kullanıcı adı, güvenlik kodu alanları ile üyelik imkânı
- Üyeliklerin açılması durumunda anasayfada üye girişi ve yeni üyelik alanının çıkması
- Üyelerin tamamına toplu mail gönderebilme
FOTOĞRAF GALERİSİ ÖZELLİĞİ
- Eklenen resimlerin açılmasında Lightbox efekti
- Eklenen fotoğraflarda anasayfada göster ikonun olması, hiçbir fotoğraf aktif edilmemesi durumunda anasayfada bu alanın gözükmemesi
HABER BÜLTENİ
- Haber bültenine üyelik
- Haber bültenine üye olanlara toplu mail
LİNK EKLEME ÖZELLİĞİ
- Eklenen linklerin meta kodları Title=Link adı | Site Adı , Descript= Özel olarak girebilmek için alan, Keywods=Özel olarak girebilmek için alan şeklinde olmalı
- Eklenen linklerde anasayfada göster ikonun olması, hiçbir link aktif edilmemesi durumunda anasayfada bu alanın gözükmemesi
DUYURU EKLEME ÖZELLİĞİ
- Duyuru ekleyebilme
İLETİŞİM FORMU
- Site ziyaretçilerinin site yöneticilerine mesaj gönderebilmesi
- Bu mesajların mail olarak site genel ayarlarında girilen mail adresine gitmesi
- İletişim bölümünde site genel ayarlarında girilen iletişim bilgilerinin yer alması
YÖNETİM PANELİ MENÜLERİ VE YERLEŞTİRMELERİ
- İçerik Yönetimi
• Sabit Sayfalar
• Kategori Sayfalar
• Ürün Tanıtımı
• Fotoğraf Galerisi
• Link Yönetimi
- Menü Yönetimi
• Yeni Menü Ekle
• Menüler (Menüleri listeleme ve sıralama)
• Menü Ayarları
- Modül Yönetimi
• Manşetler
• Reklamlar
• Duyurular
• İletişim
• Haber Bülteni
• Dosya Yönetimi
• Toplu Mail
- Üye Yönetimi
• Üyeler
• Yeni Üye Ekle
• Üyelik Ayarları
- Site Ayarları
• Genel Ayarlar
• Yetki Atamaları
YÖNETİM PANELİ GENEL AYARLARI
- Site geneli meta kodları ekleyebilme (Başlık, Açıklama ve Keywords)
- Logonun yönetim panelinden değişebilir olması
- İletişim bilgileri (Mail, adres, firma adı gibi)
YÖNETİM PANELİ YETKİ ATAMALARI AYARLARI
- İçerik yönetimi, modül yönetimi, üye yönetimi, site ayarları içeriklerinden hangi alanların yetkililerin yönetebileceğinin tek tek seçilmesi
YÖNETİM PANELİ ÜYELİK AYARLARI
- Yönetim panelinden üyelikleri açıp kapatabilme veya mail aktivasyonuna tabii tutabilme
YÖNETİM PANELİ MENÜ AYARLARI
- “Kategori Sayfaları Özelliği” kategorilerini menüde aktif veya pasif yapma
- Ürün Tanıtımı özelliğini menüde aktif veya pasif yapma
- Fotoğraf Galerisi özelliğini menüde aktif veya pasif yapma
- Link Yönetimi özelliğini menüde aktif veya pasif yapma
Arkadaşlar, özelliklerin bu kadar kalabalık gözükmesi sizi korkutmasın yada içerikleri çok aşırı çoğalttığım hissi uyandırmasın.
Özelliklerin bu kadar uzun gözükmesi her script özelliğinin çok ince detayına kadar anlatılmasıdır. Eminim içlerinizde bu kadar şeyi düşünüp yazana kadar scriptin kendisini yazsaydın diyen olabilir. Keşke onu yapabilmek isterdim.
Eminim bu özelliklerin hazır bir şekilde bu kadar ayrıntılı listelenmesini benimseyip alanlar olacaktır. Gerçekten başarılı bir scriptte bence olması gereken özellikler bunlardır.
Ancak gene de unuttuğum detaylar olabilir. Bu detaylar için yazılım yapan arkadaşla görüşmelerle sonuca bağlanılabilir.
Teklif verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.