Merhaba arkadaşlar,
Bazı arkadaşlarımız seoyu 4*4 lük yapıp üst sıralara çıkmasına, orjinal makale yazmamıza rağmen hit alamıyoruz diye yakınıyorlar. Bunun sebebi popüler gündem konuları takip etmemesidir.

Mesela gündemde olay yaratan bir haber çıktığın anda herkez googleye girip arama yapıyor ve o kelimeyi araştırmaya kalkıyor.

Birkaç örnek verecek olursam;

1- hadise eurovision tanıtım şarkısını televizyonlarda çaldığı anda hemen sitenize girip "hadise dinle" "hadise eurovision şarkısı" "hadise düm tek tek" vs.. gibi birkaç konu açsaydınız ertesi gün yüzbinlerce ziyaretci kazanabilirdiniz.

2- Türkiye gündeminde uzun süre yer işgal eden ergenakon meselesi hakkında yazılar yayınlayan siteler yüksek hitler yaptı. Mesela ergenakonda yeni bir isim çıkıyor örneğin "impossible03 ergenekondan tutuklandı" vs.. gibi yeni bir isim çıktığında herkez googlede impossible03 kimdi vs.. diye arama yapıyor. ilk sayfada çıkan siteler ise astronomik derecede hitler yapıyor.

3- Kendimden örnek vereyim yıllar önce saddam idam edildiğinde idam haberini sabaha karşı haberlerde izlemiştim. Anında wordpress siteme "saddam idam videosu izle" "saddamın televizyonlarda yayınlanmayan idam videosu" vs.. gibi konular açtım ve googleye ping atıp indexlettim. Açtığım konu ilk sayfada 1. sırada çıkıyordu. ertesi gün yataktan kalkıp sayaca baktığımda 1.3milyon hitin olduğunu görüp şok oldum. Adsense ise x.xxx$ yazmış sadece o gün. hatta 16Gb ramli sunucum kaldırmayıp kesintiler bile olmuş.

Kısacası arkadaşlar şunu demek istiyorum. "afyona gittim gezdim tozdum", "para yedim içtim" "şurada bunu gördüm" "şunu yapsam böyle olur" vs... gibi kimsenin aramadığı hatta aransa bile bir elin parmaklarını geçmediği konulara yönelmeyin. Popüler gündemdeki herkezin aradığı konulara yönelirseniz ve googlede ilk siz indexletirseniz yüksek hitler elde edebilirsiniz.

Kolay gelsin.