ben bireysel emekliliğimi bir kaç gün evvel bozdurdum..içeride toplam 2300ytl falan mı ne birikmişti şans eseri paraya ihtiyacım vardı aldığım parayı katlayıp oraya yatıracaktım yine ama karşı karşıya kaldığım olayda şok oldum bir kaç madde saydılar ve 4 5 yıl bozmamam gerekiyormuş bozduğum için 1600ytl alabildim 1600ytl duyunca zaten çıldırdım dedim istemiyorum bireysel emeklilik falan adammı soyuyorsunuz diye kafam attı aldım paramı çıktım bu hizmetten umarım başkaları faydalanabilir.
Bu kadar alman doğal.Devletın koymus olduğu kurallar var 10 yıldan once cıkarsan devlet ıcerıdekı parandan %15 kesıntısını alır ve sırket gırıs aıdatını alıyorsa onuda alır.Yanı kısa surelı bır yatırım olarak gorenler bu ısten zararlı cıkararlar..Gercı zararlı cıkarlar cumlesıde yanlıs.Sebebı ıse her yatırdığımız paradan dahıl olduğumuz vergi matrağı ve asgarı ucret orantısında gelır vergısınden muafıyet kazanırınız.Dığer kazancımız ıse fonlardan kazandıpımız paralardan devlet hıcbır sekılde vergı almaz.Bunları goz onune aldığımızda ilk 3 yıl ıcınde cıktığımızda yatırdığımız para kadar alırız.Devlet oyun bozanlara karşı onlem ve bu yatırımı uzun vaadelı yatırım olarak kullanmamızı ıstedığınden %15 lık vergı koyar..Bence buda doğaldır.