Bir soru da ben sormak istiroyıruym. Ben 55 aydır vakif emeklilik sisteminin içindeyim. 4 ay sonra 5 yıl olacak. ilk girdiğimde aylık 35 TL ödüyordum. simdi 110 TL ödüyorum. ve yasım 37. 55 yasıma 18 sene var. sistemde kalma ve emekliliği hak etme suresi ise yaklasık 6 yıl.
Sonuc, ben 6 yıl daha pirim yatırarak ve 55 ysıma kadar da bekleyerek emekliliği hak edersem; acaba kac TL maas alrım.
Onun hesaplanması var ama genel olarak soyle ornek verıyorduk.Kısı 46 yasında baslasın ve 100 tl aylık yatırsın.10 yıl sonra 56 yasına gelınce alacağı emeklılık parası 400 Tl dıye hesaplamıstık.Bu sıstemde onemlı olan ılk zamanlarda yuksek katkı payı yatırmak daha mantıklı.SOnlara doğru eğer malı acıdan zorlanıyorsak azaltmak daha mantıklı.Vakıf emekliliğin sizler uyguladığı kesıntıler neler?fon getırılerı neler?gırıs aıdatı aldımı? bunlarda goz onunde bulunması lazım.Unutmayalımkı ıstedığınız zaman baska bir emeklilik sırketıne gecme hakkınız var.Yılınızla ve ıcerıdekı tutarınızla tabıkı vakıf emeklılık gırıs aıdatı sartı kosmuyorsa..