onlarca yüzlerce konu açıldı, bende her defasında konuya gerçekleri yazdım kimse inanmadı.son 1 yıldır kişisel sorunların yansıtılıyor fakat bu kadar değil, ben nice dmoz editörleri gördüm kendi ns. lerine ait onlarca kalitesiz siteye ekleyen, ben nice dmoz editörlerinin msn kişisellerinde "dmoza site kayıt edilir 50 $ " yazısını gördüm, ben dedim ki bu editörlerin arasında pkkcı yavşaklarda var kimse inanmadı daha sonra pkk sitelerinin eklendigi görülünce herkes şaşırmış gibi yorumlar yazdı
1-dmoz editrleri seo işi ile ugrasıyorlar dogal bir refleks haline gelmiş olmalı ki kendilerine rakip siteleri eklemiyorlar
2-dmoz editörleri cıkar için para ile siteleri onaylıyor
3-aralarında pkkcı ayrılıkcılar da var
4-birde sitemynet. gibi uzantılarda siteler var diye şikayet olayı vardı gecenlerde aslında bu olay ; eskiden herkes site acamadıgı için yapılan bir cok basvuru degerlendiriliyordu ve eski editörler cıkar amacı gütmeden onaylıyordu fakat yeni editörler bunu yapmıyor!
5-kelime bazlı bir yarıs içerisindeyim aslında hit falan getirdigi yok tek sebep kendimi kanıtlama cabam, 1.site (2-3 sub domaini ile) dmoza ekli, eklenildigi yerde ki editörü de cok iyi tanırım 1.sırada ki sitenin sahibi , 2.sırada wikipedia sayfası 3.tede ben varım onun sitesinden her halikarda iyiyim, ücretli tasarımlar bircok eklentinin barındırılması vs. hit olarak o alexa 500k ben 35k dayım (arada ki farkı anlayın diye yazdım) fakat hiçbir şekilde kabul edilmedim, ben olsam anasını satim bende kabul etmem diger siteyi belki, fakat hala dmoz editörleri gelip savunuyorlar ya çıkarın olmadıgını deliriyorum yapmayın etmeyin, ben üst editöre de şikayet ettim hala o site orda ve hala benim sitem ekli değil! ama artık umrumda degil, 35k olan ve öyle cokta hit getirmeyen bir kategori de site acmıs olup bircok müzik firması benimle iletişime geçiyorsa, sanatcı veya grup desteklemek istiyorsa (maddi yönden) yemişim ben o dmozu : D
bence sizde kasmayın artık