Etkisi azdır diyen adamlar validatorun takıldığı strict kurallar için konuşuyorlar. Bu sitede öyle adamlar var ki daha html tagleri öğrenmemişler 2 wordpress siteleri var diye kendilerini webmaster zannediyorlar.
Bazı hatalar vardır 400 tane de olsa arama sonucunu hiç etkilemez. Ama bazı hatalar vardır 1 hata sizi sıralama sonuçlarından tamamen silebilir. daha head açıp kapamayı bilmeyen 3 kere body açan her include ettiği sayfadan html açıp kapayan tasarımlar görüyorum.
Yani öyle hatalar vardır ki 1000 tane olsa da farketmez. Zaten w3c de 500 hatanız görünüyorsa bu aslında 100 hata falandır. Çünkü bir yerde unuttuğunuz bir şey arkasından 2-3 tane uyarı getiriyor.
Ama öyle hatalar vardır ki tek bir tane bile olsa google botu saçmalatırsınız. Sıralamanızı etkiler.
Adamlar size şu hata bu hata diye teker teker saymıyorlar. W3c valid site yapın diyorlar hepsi bu. Yoksa girin google ın kendi sitesinde bile w3c hataları vardır. Ama burada şu hata bu hata diye sayılmaz. Çünkü bilen adam ohataları zaten yapmaz. Bilmeyen adam da oturup önce xhtml 1.0 strict öğrenecek. Sonra seo makaleleri okuyacak.
Valid xhtml tasarım yapamadan seo ile uğraşan adam ilkokul diplomasını almadan üniversite sınavı için dershaneye yazılan adam gibidir.
Yazdıklarına katılıyor ve bir de eklemek yapmak istiyorum. Buna benzer
bir topic 'te bir arkadaş yorum yapmış, hatırlayamadım adresi. Şu şekildeydi;
<alinti>
Aynı kelimede çıkan 2 sonuç, birisi w3 standartlarına uygun digeri hata dolu.
İş ilanı için senin karşına gelen 2 insandan biri eli yüzü düzgün bir insan, digeri bakımsız çirkin, hangisini seçersin?
</alinti>