Webmasterlığı bırakacağım demişsin arkadai
Webmasterlıktan daha iyi iş bulamazsın kilo almak için.
Webmasterbütün gün oturur. Çık dışarı bir de hareket eden işte çalış da gör bakalım kilo problemin ne düzeyde olacak. Eğer webmasterlık yüzünden kilo alamıyorsunuz zannediyorsanız yanılıyorsunuz.
Webmasterlık kilo yapar kilo verdirmez. Webmasterlığı bırakın bir de hareket isteyen işlerde çalışın o elinizdeki kilolarda gider.
Kilo alıp vermek tamamen bünye ile alakalı bir durum. Olayın matematiği basit aldığın kalori yaktığın kalori meselesi. Ama bu matematik normal bünyelerde geçerlidir. Yani metabolizmanız yavaş çalışıyorsa ya da aşırı hızlı çalışan bir metabolizmanız varsa bu aldığın yaktığın kalori işini dengelemek zor.
179 boyunda 120 kiloyum. 25 gün önce 129 kiloydum
kilo alma ve verme konusunda çok deneyimliyimdir. son 12 senedir 3 kere 80 kilonun altına indim, 4 kere 100 kilonun üzerine çıktım. Şu anda 120 kiloyum.
Sağlıklı kilo almak isteyen arkadaşların yapacağı şey çok basittir.
Ağırlık idmanı.
Haftada 3 gün bir body salonuna gideceksiniz. Omuz, sırt, göğüs, karın, baldır gibi vücud kas kitlenizin büyük bölümünü oluşturan kas gruplarınıza ağırlıkla şiddet uygulayacaksınız. (tabi hocanızın söylediği ritm ve oranda yavaş yavaş). Antremandan sonra özel saf protein tozu karışımlarınızdan ya da ton balığı gibi kas yapımınıza destek olacak protein kaynaklarından alacaksınız. Bir de antreman günleri karbonhidrat alımınıza dikkat edeceksiniz. Bir de çalıştığınız günler gece 11 sabah 5 arasını muhakkak yatakta geçirmeniz lazım. Uyku olmadan hücre üretimi olmaz.
Çünkü bir vücudun tutabileceği yağ oranı kas oranı ile orantılıdır. Kas oranınız ne kadar yükselirse o kasın üzerinde birikebilecek yağ oranınız da yükselir (tersi de geçerlidir kilo aldıkça daha ağır bir bedeni taşımak için kas kitleniz de artar). Siz toplam kas kitlenizi 3 kilo arttırdığınızda ekstra 4-5 kilo da yağ alırsınız 7-8 kilo oturur üzerinize. Hem de geniş omuzlu hala fit görünen bir şekilde kilo alırsınız.
Tabi bunun için 5-6 ay düzenli ağırlık arttırarak ciddi çalışmanız lazım.
Ama bunu yapabilecek disipline ve hevesi sahip olmayan arkadaşlar vardır eminim kilom az diye yakınanlardan.

Kilo almak da vermek de disiplin işi. Eğer öyle tansiyon düşüren haplar gibi her gün bir hap atarım ağzıma 1 ayda 4 kilo alırım ya da veririm zanneden varsa hayal görür. Gevurlar diyor işte NO PAIN NO GAIN. Acı çekmeden kilo alamazsın veremezsin.

Öyle cips yiyerek, efendim pekmez yiyerek kilo alınmaz. Yol yürüyerek de kilo verilmez. Haftada 150 dakika tempolu yürüdüğünüzde harcayacağınız maksimum kalori 500 kaloridir o da iyi tempolu durmadan 5x30 yapsanız (normalde 150 dakika tempolu yürüyüş 350-400 kalori yaktırır). 7000 kcal = 1 kg. Yani 15 hafta boyunca haftd 150 dk yürürseniz 3 buçuk ayda bir kilo verirsiniz. 56 kilodan 52 e düşecek kadınlarda işe yarar o taktik

Bu işle öyle kolay değil. Alışkanlıklarınızı değiştirmeden, terlemeden, acı çekmeden sonuç almayı düşünüyorsanız boşa kendiniz kasmayın. Hapa mapa da boşa para vermeyin. Kilo aldıran veya verdiren haplar yok.