Ne yani iş bulamayacağım diye üniversite okumayacak mısınız ?

Bence Lise gibi herkes istediği üniversitede istediği bölümde okuyabilmeli.Üniversitede okumak bir ayrıcalık bir lüksmüş gibi görünmemeli.Ne kadar geride kalmışız ya hu.Üniversite eğitim görmek herkesin hakkıdır ve lise nasılsa üniversite de öyledir benim gözümde.

Bu ülkede tek Üniversite mezunları mı iş bulamayınca dert oluyor ayrıca ?

Vay halimize vay..Öncelikle bunun sebebi üniversitenin gençlere işkence ile taktim edilmesidir.Ta Orta öğretim 1.sınıftan itibaren üniversiteye yönelik eğitim verilse, her öğrenci yeteneğine ve becerisine göre eğitilse böyle bir durumla karşı karşıya kalmazdık.

Çocuklara daha ergenlik çağında böyle büyük bir yükü bindiriyorlar, çocuk daha kendini tanımadan geleceğine dair büyük kararlar vermek zorunda kalıyor, belki yeteneğine uygun olmayan, belki hiç istemediği, belki en nefret ettiği alanda eğitim görmek zorunda bırakılıyor, haydi onu geçtim ondan önce bir insanın hayatı 3 saatte şekillenecekmiş gibi bir düşünce oluşturup, hem herkesin eğitim hakkını elinden alıyorlar hem de ondan sonra vay öldük vay bittik.Bu nasıl sistem bu nasıl iştir yaa.

Neresinden bakarsak bakalım hiçbir tarafı düzgün olmayan bir sistemin içindeyiz.