Genç yaşında saçı dökülmeye başlayan ve saç ekim-saç bakımı-saç dökülmesi sitesi olan biri olarak birkaç öneride bulunmak istiyorum

Saçın dökülmesine kafayı takmak bir kere saç dökülmesinin en büyük sebebi. Eğer buna piskolojik olarak bir çözüm bulamazsan bir kısır döngü olarak devam eder gider ve olan kendine ve saçlarına olur. Öncelikle moralin gerçekten çok kötüyse piskoloğa gitmeni öneririm. Ayrıca bir cildiyeciye gidip muayene olursan ve önerdiği ilaçları kullanırsan dökülmede de azalma olur. Yine doktor görmek ve tavsiyelerini dinlemek de moraline iyi gelebilir.

Saç kestirme meselesinde de bence bu kadar korkma. Benim bir arkadaş vardı bayağ bonus saçlı bir rol için kestirmesi gerekti bir anda oldu olay ilk başlarda morali çok bozuktu beresiz gezmiyordu fakat üstünden 1 seneye yakın zaman geçti bir daha saçını uzatmadı Ayrıca kısa saç tabikide illa yakışacak diye bir durum yok sana ama ileride tümüyle saçlarının dökülebileceği ihtimalini göz önünde bulundur ve alıştır kendini. Hem belki saçını kestirince ve iyi bakım uygulayınca dökülme tümüyle kesilecek, kısa saç sana çok yakışacak ve tüm hayatın boyunca kısa ama saçlı biri olarak mutlu mesut yaşıyacaksın

Son olarak da kesinlikle bir an önce bu konuda bir adım at. Çünkü dediğim gibi bu kısır döngü hem piskolojine hem saçlarına zarar verir her geçen zaman. Ayrıca yıllarca uzun saçlı olan ve bir anda saçını kestiren insanlar var onları düşün, saçını kestiricince yakışıklı olan adamlar var. Ünlülerden veya çevrenden bu konuda örnekler görebilirsin. Ayrıca ben hiç görmedim daha saçını kestirip çok rezil bir görüntüye bürünen birini. En kötü ihtimalle çok fazla yakışmaz kısa saç ama o yakıştıramamanın da büyük bir sebebi zaten alışkın olmamaktır. İnsanlar alışınca hiç bir fark kalmayacaktır.

Bana hep küçükken "Bak baban kel sende kel olacaksın büyüyünce" dedikleri için midir bilinmez pek takmadım dökülmeyi Ama tabi birkaç kez doktora fln gittim bakım ürünleri kullandım onunda çoğu annemin zorlamasıyla oldu Yine site sayesinde biraz bilgi birikimimde oluştu bu alanda paylaşmak istedim. Umarım kendin için en doğrusunu yaparsın ve piskolojin bir an önce düzelir...