Arkadaşım gerçekten güzel bir proje emeğine sağlık yanlız bir uyarıda bulunmak istiyorum;
Ben bundan 2 sene kadar önce PayPal, Alertpay, Moneybookers Clickandbuy, vs., vs. aklınıza gelebilecek bir çok online bankalarda para dönüşümü yapıyordum ve çok yüksek tutarlarda. Eskiler bilir bu tür yerlerden parayı Türkiyedeki bankalara aktarmak çok zordu hatta bunu yapabilen kişiler sayılıydı. O zamanlarda dispute yüzünden en az 5000$ civarında zararım oldu ve dispute yaygınlaşınca dönüşüm işini bıraktım.

Gelelim sadede;
Dolandırılmak canımı sıkmaya başlamıştı ve gecemi gündüzüme katıp sadece bu insanları deşifre etmek için bir script hazırladım. İşin hukuki boyutunu biraz biliyordum ama emin olmak için bu scripti avukatıma göstererek bilgi edindim ama aldığım cevaptan sonra siteyi kurmaktan vaz geçtim.

Avukatımın verdiği bilgilere göre;
Bu sistem insan haklarına aykırıymış ve şu anda devlet bile bunu açık olarak insanlarla paylaşamıyormuş. Bir kişi ne suç işlerse işlesin bedelini sadece kanun karşısında ödemeliymiş falan filan aklıma gelmiyor şu an ama az çok anlamışsınızdır. Birde özellikle şu uyarıyı yaptı; "Eğer olurda gerçekte suçu olmayan birinin adını ve bilgilerini sitende yayınlarsan ve bu kişi senden şikayetçi olursa" işte o zaman hapı yutarsın demişti.

Avukatımızın açıklamasını kısaca yazdım bu konuda bilgili arkadaşlar detaylandırsınlar ve bilgilenelim çünkü gerçekten artık böyle bir site lazım.

Siteyi yapan arkadaşım bence sende bu konuda biraz bilgi edin başın ağrımasın.