ben işbankasından yaptırdım eşime geçen sene. 3 aylık ödüyorum 198 TL olarak. 1 seneden beri ödüyorum pek bir getirisi yok hatta götürüsü var fakat 2 yıldan sonra içindeki paranın birikme olasılığı yüksek. Bizde şimdilik yatırıyoruz gücüm yettiğince. Baya bir kesinti oluyor ama 10 yılın sonunda zaten ben o parayı çekerim. Emeklilik hakkımızı kullandırtmam
Arkadasın dedığı doğrudur.Ben bu işi 2 yıldır yaptım ve işimde bayağıda ıyıydım sonunda bıraktım.Bu sistemde en onemli şirketlerin sizlere yaptığı kesintilerdir.İş Bankası ne rakam yatırırsanız yatırın bir kesinti yapar.Fon getirisine bakarsak 4. sırada olması gerek.Eğer bır BES acacaksanız kesintinin min. olduğu bır bankadan acmanızı tavsıye ederim.Tanı Şirketlerin Giriş Aidatı dediği bir kesinti daha var bu kesintiyi belli şartlara göre alıyorlar yada almıyorlar bunlarada dikkat etmelisiniz.Bırıkım yapayım derken çıkarken zararlı çıkmayın..Bu sistem bana göre çok parası olanlara ve birikim yapamayan kişilere göredir.Bu sistemdeki hakkınız olan vergi matrağında düşürme hakkınızı mutlaka kullanın..
Daha geniş bılgı isteyen olursa bilgi verebilirim ama kımseye BES satmam