By_OzquR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sen oha diyorsun peki ben ne diyeyim?

Son sınıfım bu seneye kadar tüm sınıflarda sabah 8:30'dan akşam 17:00'a kadar ders gördüm artık 1 ders artmış da bana koymaz bu ders alıştık artık.

Senin sistemin belli ama Meslek lisesin'de değilmisin? Bizim sonuçta sistemimiz belli, üniversiteye katılım artsın diye yapılıyor fakat görecek herkes aksine millet dökülecek patır patır.

Şimdi bizde 12.sınıfta'ki adam senedir 1 sene hiç muhasebe görmedi, birçok şeyi unutmuştur. Sen bu adama şimdi nasıl geometri, matematik öğreteceksin ki

Lerze adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ah be kardeşim bende Endüstri Meslek Lisesini bitirdim. Ben hep şunu savundum "sayısal bölümü öğrencisi olarak sayısal ders görmeyen bir öğrenci topluluğu"...

Burada anlatmak istediğim, ben eml'sine giderek sayısal bölümü otomatik olarak tercih ediyorum. Mesleki eğitim alıyorum. Lise 3'e giderken sayısal ders görmüyorum.

Bu şartlarda üniversite kazanmanın ne kadar zor olduğunu düşün.

2 yıllık üniversitelere direk geçişte ilk yıl yararlananlardan biri de benim. Şu kadarını söyleyeyim. Keşke olmasaydı ve kazananlar gitseydi.

O kadar çok üniversite mezunu var ki şu an piyasada (ben mezun olmadan bıraktım), işsiz geziyorlar. Üzücü bir durum, birde üniversiteyi bitirim kaliteli bir fabrikada iş bulmak isteyen o kadar üniversite öğrencisi var.

Yanlışım yoksa eğer 2 yıllıktan dört yıllığa geçişleri kolaylaştırdılar bu sene, hatta ben bu sene tekrar gitmeyi düşünüyorum üniversiteye, eğer bu dediğim olay varsa.

Akşam geç çıkma olayına birşey diyemeyeceğim.

Hocam bu sene sınıfta kalma oranları artmazsa bende birşey bilmiyorum Adam 1 yıl hiç matematik görmemiş git öğret şimdi sen ona geometri