abarko adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ya biz kurutulamayız bu 15 16 yaş grubundan, dün bir konuda dedim böyle piyasayı mahvediyorsunuzz gibilerinden bana hemen pm atmış yeni bir arkadaşımız '' ne oluyor ya sanane ben çok uzmanım bu işte niye karışıyorsun '' bakın şu cümlesi beni çocuk olduğu kanaatine getirdi. '' Faliyet belgemde gelsin istediğimi yapıcam '' bu nedir ya kullandığı sözcüklerde bile anlam yok.
Hocam akıl yaşta değil baştadır diyen atamız çok güzel söylemiş. 15-16 yaşında saygılı kişilerde var, işini adam akıllı yapanlarda var. Ama tabii söylediğiniz gibi bir çoğu daha çocuk, ve konuşmaları da çocukça. İnsanın kendini yetiştirebilmesi önemli. Daha "işi" öğrenmeden (afedersiniz) "işin p..ni" öğrenmeye kalkınca bu yaş grubundaki kişiler piyasa bu hallere düşüyor. Okulların açılmasıylabirlikte piyasanın biraz olsun düzeleceği konusunda hemfikiriz. Ama bu düzelme tam olarak düzelme olmayacaktır. Piyasayı düzeltebilecek olanlar yine "işveren"lerdir. Ucuza kaçıp sonraki gün burada dolandırıcılık vb. konular açmaktansa, işini iyi yapan kaliteli adamlara yaptırıp 3-5 lira daha fazla ödeseler hiçbir sorun kalmayacak.