Arkadaşlar uygulamalarımız'dan önce hazırcılık bilincini kafanız'dan atmanızı öneriyorum. Buradaki uygulamalar sadece sizleri photoshop programına ısındırmak ve photoshop programını sevdirmek amaçlıdır. Yani belirli bir photoshop eğitimi almamış iseniz bu uygulamalarla boşuna zamanınızı harcamayınız. Eğitim konusunda düzenli bir çalışma içerisine girmek istiyorsanız imzam'da bulunan photoshop dersler sitesinden yararlanabilirsiniz.
Gönül isterdiki oradaki bütün dersleri burada'da yayınlamak ,ama 200 üstündeki eğitim videosu online olarak buraya nasıl koyulur gözüm kesmedi :=). Neyse uzatmadan başlıyalım.
Ders 1
Otomobil Jant Rengini Değiştirme Adım 1
Öncelikle kendimize bu dersimiz ve bu dersimizi takip eden diğer derslerimiz için bir araba resmi seçiyoruz. Photoshop programımız'da bu resmi açıyoruz.
Adım 2
Jantlarımızı seçmemiz için resimde'de gördüğünüz gibi 3 adet araç seçeneğimiz mevcut bunlar ,Lasso tool ,Polygonal lasso tool ,Magnetic lasso tool. Ben burada resimde'de gördüğünüz gibi Magnetic lasso toolu seçiyorum.
Adım 3
Magnetic lasso tool aracımla her iki jantı'da seçiyorum. Burada dikkat etmeniz gereken bir konu var. 2 adet farklı konumda bulunan tekerleklerimizin jantlarını 'Shift' tusu yardımıyla seçili hale getiriyoruz ,mesela arka tekerleğimizi seçip ön tekerleğimizide seçmeye kalkarsak seçili alanlar kaybolur o yüzden önce bir jantımızı seçiyoruz aracımızla arkasından 'shift' tusuna basılı tutarak elimizi çekmeden diğer jantımızı seçiyoruz. Resimde gördüğünüz gibi iki jantımızıda seçtik.
Adım 4
Jantlarımız seçili haldeyken photoshop programımız'da yukarı menüde Image > Adjustments > Hue/Saturations seçeğine giriyoruz ve ayarlarlarınızı ister aşağıda resimdeki gibi ister kendi dilediğiniz gibi yapabilirsiniz.
Adım 5
İşde sonuç .
Not : Bu dersimizin püf noktası 'shift' tusunun seçim işlemlerini yaparken ne işe yaradığını bilmekdir. Eğer seçim araçları hakkında bilginiz yoksa lütfen photoshop eğitim derslerimizi inceleyiniz.