Şimdi satışı baltalamak gibi olacak da google her zaman kendi agent'ları ile gelmez. Şimdi 40 gündür deniyorum, o kadar kişi kullanıyor gibi bir şey söyleyeceğini de tahmin edebiliyorum. Bir şey yapmışsın onun da heyecanı var haklısındır. Ancak ben aynı şeyi 2 yıl önce arkadaşlık sitelerimde yaptım ancak yemedi. Bir süre sonra siteniz ban yiyor. Bunun nedeni ise Google mühendislerinin sizden daha akıllı olmasıdır.

Google botları her zaman index için gelmez, kontrol için gelenler de vardır. Bunlar da normal agentlar ile gelir. Google bot geldiği haliyle normal agentın geldiği kodlar bir birini tutmuyorsa siteniz imleniyor ve gözetim altında tutuluyor. Hele ki adsense kullanıyorsanız manuel olarak bakılmak için sıraya giriyor.

Nitekim Google içinde bir çok Türk ve yabancı mühendis çalışmaktadır. Ayrıca bir çok da hacker çalışmaktadır. Bir yol bulmuş olabilirsiniz ancak iyice araştırmadan kendi deneyimlerinizle bence insanları riske atmamalısınız. Kaldı ki onlarca google kurallarına uymayan site var onlar da banlanmıyor, bu biraz da şans meselesi. Normal agent ile gelmesini de geçtim şöyle bir durum da oluyor; Google amca her zaman sizin sitenizi taramaz. Gider Yahoo, Altavista, Bing hatta duyulmamış arama motorlarından sitenize bakar yine bulur kodu. Hatta ara sıra sitelerin Yahoo gibi gezildiğini de biliyoruz. Engelliyorsan hepsini engellemelisin. Bunun için de www.user-agents.org adresinden yararlanabilirsin. Yüzlerce botun agent bilgisini veriyor site. Ancak dediğim gibi sen sadece google mühendislerini kandırdığını sanırsın, adsense hilesi yapıp google kandırdığını sanan ve 3. ay sonunda banlananlar gibi.

Yazdıklarım yanlış anlaşılmasın beni forumda tanıyanlar bilir zaten, ben yapılan projelere karşı çıkan, baltalamak isteyen bir tip değilimdir ancak bir projenin eğrisini doğrusunu millete göstermek lazım.