En basta sunu soyliyeyim ki ingiltere yasalar gun gectikce kendi vatandaslari olmayan kisiler icin zorlastiriliyor. Artik resmen adamlar gocmen istemiyor. Vize almasi en zor ulke ingiltere bu asikar zaten suan da ankara antlasmasi ile burada is acacagini filan bi sekilde gosterince veriyorlarmis bi sekilde.
Aile birlesimi yani burda biri ile evlenip gelmek olayinda da soyle bir durum var. Birisi bu sekilde evlenip vize almak icin basvurur. ve gercekten de seviyorlar yani birbirlerini. VIze icin bunlari mulakata cagiriyorlar. Ve birbirlerine biribiri hakkinda soru soruyorlar en cok ne sever ne yapar ne eder filan. Ve bir sorularinda celiski sezerler ve vermiyorlar vizeyi.! Ingiliz ve turklerin evlenmeleri durumunda da artik cok dikkat ediyorlar. Daha bugun gazetede okudum bu sene binlerce turkiye vatandasi sinir disi edilmis.
Sunu soylim sana kacak gelmek dusunuyorsan okadar cile cekeceksin keza masrafida var. Yakalaninca hemen yolliyacaklar mi saniyorsun? Dilin yoksa yakaladilar ne kadar surecegi bilinmeyen seni kampa aliyorlar.orada eziyet halinde yasayacaksin kefil bulup para filan odetirsen cikarirlar. ama belkide bi kac sene icerde kalip sonra yollarlar seni turkiyeye. bu kadar zor bir duruma dusme derim mantik isi de degil cunku.
Diger sekilde ogrenci olarak dil kursu vs cesitli sirketler var onlarla birlikte gelen cok oluyor. Ama nasil vize almak zor ise burda kalmakta cok pahali. hayat her gecen gun zorlasiyor. Basit ornek sigara iciyorsan suan 20lik malbora 15ytl civari(gerci turkiyede kac lira oldugunu bilmiyorum ama baya pahali dihyor burdakiler). Ev kiralari haftalik £150-250 arasi. sterlin tl kuru 2.4 filan. gerisini hesapla. geldiginde bir is garantin yok,. birikmis para ile nereye kadar. is buldun diyelim kacak olarak caliscaksin sana yeteri kadar para vermezler en az 1 sene. kalacak yer sikntilarin olacak.
Moral verici seyler demek isterdim ama bu ulkeye serbest bir sekilde gelenler bile en az 3-4 sene sonra anca toparliyor kendini. Aklin varsa gelme