ZedTeknoloji adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar Dövme bir gün gelir bezilir. Bu nedenle kalıcı dövme yaptırmayın. Geçici dövme yaptırmanız daha mantıklı. Ve bunu çok ucuz bir maliyet ile kendiniz evde yapabilirsiniz.
Arkadaş gayet net söylemiş. 17 yaşında yaptırdığım 13 senedir sol kolumda olan bir dövmem var. Beşiktaşlı olduğum için bir kartal çizdirmiştim. Sene 96 ydı O zamanlarda böyle her yerde dövmeci de bulunmuyordu.

Aradan 13 sene geçti ve ben bu dövmeden feci sıkıldım. 3 kere kilo alıp verdiğim için şeklinde deformeler oldu. Eğer 17-18 yaşında delikanlıysnız sakın çizdirmeyin. Önümüzdeki 10 sene içinde kilonuz boyunuz omuz kol genişliğiniz değişecektir. Dövme deforme olur. Solacaktır. Vücuduz oturmadan dövme yaptımayın.
Bu arada dövmeyi yaptırmak 100$ dır. Sildirmek 3000$ bunu unutmayın.
Ayrıca acemi dövmecilerin çok derine ya da homojen yapamadıkları dövmeler silinirken çok arıza çıkarır. Silince de silinen bölgede iz kalır. ayrıca lazer ile bir şeyler sildirmekte risklidir.

Hepsinden öte zaten sıkılacaksınız. Ben 5 senede kendi takımımın simgesi Kartal dan sıkıldım. Aslında sıkıldığım beşiktaşın kartalı değil. Kolumdaki Kartal istediğim gibi olmadı istediğim gibi görünmüyor ve bu çok can sıkıcı.

Ayrıca askerde de dövmem nedeniyle sabıkalı, akıl hastası, psikopat ve anası babası ölmüş adamları topladıkları bir taburda askerlik yaptım. Koca taburda normal adam yok denecek kadar azdı.

Yine de dövme yaptıacağım kararlıyım diyenler:

1) Dövme yaptıracağınız şekli büyük boy poster yaptırın. Odanızın duvarına asın bir sene bakın. Her hafta bir arızasını keşfedeceksiniz emin olun. 1 sene sonra hala o resimde kararlıysanız çizdirin. Yoksa buradan aldığınız göze hoş gelen fontlar ile konfiçyüsten sözler ile hayat geçmez. 10 sene sonra bilmem ne şirketinde o kolunuzdaki dövmeler yüzünden müdürlüğü kaçırdığınızda ağlamayacağınıza emin olun. Dövme yaptıracaksanız kola boyna bileğe değil, şort atlet ile görünmeyecek şekilde üst omza, göğüs sırt gibi günlük hayatta görünmeyecek yerlere yaptırın.

2) Resim tamam ise ve hala yaptırmakta ısrarlı iseniz. En pahalı dövmeciyi bulun. Adamın yaptığı dövmelerden canlı referans isteyin. Kağıtta değil kolda çizdiklerini görmek isteyin. Adamdan dövmeyi önce kara kalem ile kağıda çizmesini isteyin. Adamın çiziminin doğru ve kuvvetli olduğuna emin olduğunuzda çizdirin. Bu işin geri dönüşü basit değil.
Ayrıca hijyen konusunda da dikkat edin. Dövme yaptıran marjinal gençliğimizin hayat tarzı hijyen açısından çok güvenmeyen bir risk grubu oluşturuyor maalesef.

bir abi tavsiyesi diyeyim.
kalıcı dövme geçici gibi değil. bugün moda olan bir tribali çizdirirsin omzuna 10 sene sonra o tribal magandaların vazgeçilmezi olur açmaya utanırsın.
ben 13-14 yaşındayken gitar çalan adam yoktu piyasada, ingilizce bilen de çok azdı. gitarı eline alıp akdeniz akşamlarını söyledim mi 19-20 yaşındaki kızların dibi düşerdi. bugün eline gitar alıp akdeniz akşamları söyleyene kızlar kaba etleri ile gülüyor.

o yüzden bu işte bugünü değil 10 - 20 seneyi düşünün.