salvo_wm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ben en az 7 senedir rap müziğini takip ediyorum. Şimdiki underground kolpa. dikkat ettiysen sagopanın bunlara tek sözü olmamasına rağmen toplanıp diss atıyorlar. Sagopa hala sessizliğini koruyor. Bir nevi havlayan it ısırmaz düşüncesinde. İlk rap dinleyen sagopa ve ceza dinler. Ardından undergrounda yoönelir. Buraya kadar doğrudur. Fakat underground ile birlikte yaş yirmi olduğu zamanda komple rap dinlemeyi bırakırlar. Eğer aradan sağlam olanları varsa dinler. Ben mesela yazın beyazıtta çok gördüm sagopa t-shirtlü. hatta git dükkanları gez. bir sürü sagopa t-shirtü satan yer bulursun. Ama dediğim gibi underground hikaye. 20 yaşına gelince dinleyen, mc olan, diskjokey olan, prodüktör olan herkes bırakıyor. rapin ilerlememesinin sebebi budur.
Nasıl sanat dünyasında olan insanlar aşklarıyla cartla curtla gündeme geliyorsa bunlarında gündeme gelme yolları diss.Yoksa nasıl duyuracaklar ki seslerini.Taşlayıp duruyorlar işte iyi olanları. Sagopa'nın cevap vermemesi çok güzel yani neden cevap versin ki dediğin çok doğru ısırmazlar.20 yaşına gelene kadar kaç insanın karakteri oturmuş oluyor ki zaten.Çoğu kişi karakter araması halinde. Arabesk, Pop, Rock, Metal, Hiphop, Rnb , Techno müzikleri içinde dolaşır durur.Sadece iyi olanlar Rap'i dinler,sever,takipçisi olur.Benim sadece hikaye konusunda katılmadığım nokta undergraund'da çok başarılı seslerin oldugu.