Bu kaynağın ücretli olması müşterilerin genel olarak lehine olan bir durumdur. Çünkü müşteriler sadece kullandıkları kaynaklar için ödeme yaparlar (lütfen en son paragrafta belirtilmiş olan sıkça sorulan sorular bölümündeki girdiyi inceleyiniz).
Benim de kafama takılan birşey var. MsSql kullanmak istiyorum. Ve bakıyorum sizin paketlerinize MsSql Limitsiz yazıyor. Tamam iyi hoş. Bundan çıkartılabilecek tek bir anlam var. Benim aldığım pakette MsSql in karşısında Limitsiz yazıyorsa mantıken istediğim kadar database oluşturabilirim manası çıkıyor.
Evet bu doğru, istediğiniz sayıda MsSQL veritabanı ekleyebilirsiniz.
Anlamadığım nokta ise.. Neden bu başlık altında MsSql in paralı olduğunu yazıyorsunuz ? Yani sitenizde limitsiz demişsiniz. Burada niye ayrıyeten paralı diyorsunuz anlamış değilim? Yani biz önce paketi alalım. Paramızı ödeyelim. Sonrasında ise bir bakıyoruz ki limitsiz sandığımız MsSql için ayrıyeten para ödeyecekmişiz. Bu mudur ? Bilmediğimden soruyorum. Yani ortada bir tezatlık var. Eğer ayrıyeten para alacaksanız MsSql e neden limitsiz yazıyorsunuz ?
Çünkü limitsiz ile bedava farklı kavramlardır. Örnek olarak alışverişe çıktığınızda limitsiz sayıda alınabilen bir ürün, limitsiz sayıda alınabilmesi nedeni ile bedava mıdır?
Sayfada çok fazla yer kaplayacak olması nedeni ile her detayın sözlük gibi paragraf paragraf açıklanması mümkün değildir. Ancak bu kaynakların ücretli olduğu zaten popup olarak ana sayfada mevcut ve görüntülenmekte (Ana sayfada ve plan sayfalarında her planın MsSQL bölümüne fare imleci ile gelirseniz görebilirsiniz. Plan sayfalarında ek olarak kaynak ücretleri tanımlanmıştır ve açık olarak gösterilmektedir.).
Belirttiğiniz gibi barındırma planlarında bedava olan kaynaklar mevcuttur ve 'Bedava' olarak belirtilir. Eğer MsSQL bedava bir kaynak olsa idi zaten yanında 'Bedava' yazardı. Planlarda hem bedava hemde limitsiz kaynaklar olması nedeni ile eğer müşteri bir şekilde popup bilgileri görmese bile, iki ayrı terim kullanılması nedeni ile kaynaklar arasında bir fark olduğunu zaten açık olarak anlayabilirler. (popup nasıl gözden kaçabilir bilemiyoruz, çünkü MsSQL konusunda popup sadece ana sayfada bile 6 değişik planda ayrı ayrı gösterilmekte)
Bir de demişsiniz ki sizin işinizi biz yaptığımız zaman destek ücreti alırız. Tamam ben kendi işimi kendim yaparım. Zaten bunu yapabilmem için herhalde kontrol panelinizde yetkim vardır. MsSql imi de kendim açarım. O zaman sorun kalmıyor ek ücrete de gerek kalmıyor mantıken ?
Belirttiğiniz şekilde bu mantık ile web hesabınızı online olarak kendiniz de açacabileceğiniz için hesapların tamamen ücretsiz olması gerekmez mi?
Burada yapılan iş kullanılan servislerin bakımı, gerekli donanım yatırılımları, diğer maliyetler vs. Doğal olarak sunucuda 1 MsSQL kullanan müşteri olur ise bunun getireceği yük 1000 kullanıcıya göre farklıdır.
IsproNET barındırma planları kullandığın kadar öde mantığı ile çalışır, bu sayede fiyatlar benzeri kalitede servis veren firmaların fiyatlarına göre daha düşük tutulabilmektedir. Hiçbir firma sisteme yük getiren kaynakları bedavaya veremez, kesinlikle maliyetleri plan ücretlerine ortalama olarak eklenmiştir.
Bu konuda detaylı bilgi SSS bölümünde mevcuttur. Lütfen ana sayfamızdan:
Destek&İletişim->Sıkça Sorulan Sorular sayfamıa girdikten sonra 'Sıkça Sorulan Sorular (SSS)' kısmına tıklayarak 'Niye bazı kaynaklar ücretli?' girdisini incelemenizi öneriyoruz.
Bütün fiyatlandırma bilgilerinin sayfalarımızda açık ve net olarak bulunduğunu tekrar hatırlatmak isteriz.