opera herşeyi kendi bünyesinde barındırıyor.fazla özelliği var.ben neden ihtiyacım olmayan tonca özeliği kullanayımki.firefox da ise eklenti olarak ihtiyacınız olan şeyi indirebiliyorsunuz.
Ayrıca arayüz olarak firefox operadan çok daha iyi malesef.Kaldıki buyüzden firefox operadan yıllarca sonra çıkmasına rağmen opera kullanımı %2 lerde iken firefox %21 lerde.
Şu anda en hızlı tarayıcı opera 10. Fakat gel görki firefox gibi eklenti özellikleri yok ve onun kadar kullanımı kolay değil.
Firefox hastalık yapıyor adamda
******, biliyoruz ff nin eklenti yükleyince neye dönüştüğünü
ama olaya tek yönten bakıyorsunuz, tutturulmuş eklentisi zayıf diye. söyle istediğin eklentiyi opera için olanını bulayım ben. operada eklenti mantığı "widgets" ile sınırlı değil, "js" olayı var. alexa toobar mı istiyorsun mesela-
bir js ile her sayfanın rankını gösterebiliriz, ki var zaten bunlar. aynı js içinde o sitenin google-yahoo-vs gibi arama motorlarındaki index sayısı gibi birçok veriyi js ile kullanabiliyorum mesela.
diyorsun ya opera %2 - ff %21 diye ve ardına ekleyim, crome da yeni çıkmasına rağmen %5-6 şuan kullanımı.
bu istatistikten ne anlarız?
FF i o kadar kısa sürede yükselten Google. - her girdiğimiz sitede "ff yükleyin" reklamlarını görüyorduk. Google pazarında olduğu için bu kadar kolay yükseldi.
ve bu pazar, daha aylar önce çıkan bir tarayıcıyı %6 gibi bir kullanıma yükseltti ve hala yükseltiyor.
__
Denedim çok güzel ancak arayüz çok sıktı benim firefox teması felan varsa operaya göre kullanabilir aslında
senin için araştırayım ama "Araçlar --> Görünüm --> Daha fazla tema" kısmına bir gözat istersen. "Çok tutulan"lara bakabilirsin.
__
ha mobil kullanımına gelirsek,
Safari bile mobilde %22 lik bir paya sahipken Operanın mobil tarayıcısı "Opera mini" nin kullanı dünya pazarında %30.