İyi valla ne yapalım şimdi? Tamam 200 gün bulamamalı kabul edilemez. Ama nesini savunuyorsunuz felan ağır olmuyor mu? O kadar da uzun boylu değil, birine bişey olunca ilk koştuğu yer emniyet oluyor yine.
O kadar uzun boylu malesef. Umarim hayatiniz boyunca bir kere bile emniyete isiniz dusmez. Bana trafik polisinin gozu onunde 2 defa araba carpti. Ikisindede polis arabasindan bile cikmadi. Adama tutanak tut diyorum, adam git isine, benim basima is acma diyor. Umarim hayatiniz boyunca bir kere bile bu duruma dusmezsiniz. Allah kimseyi bu adamlarla muhatap etmesin, Allah kimseyi emniyete dusurmesin.
istanbulda yaşayanlar istanbulda saklanmanın ve yakalanmamanın ne kadar kolay olduğunu bilmeliler hele ki arkanızda büyük ve varlıklı bir aile varsa
.
Istanbulda saklanmanin ve yakalanmamanin zaten ne kadar kolay oldugu sorun? Yani ayni kisi bakalim Istanbul kadar buyuk sehirlerde ayni sekilde saklanabiliyor ve yakalanmiyor mu?
USA'de avrupada faili mechulun ardı arkası yok. Ben zengin olsam alırım yanıma 100k dolar babalar gibi istediğim yerde saklanırım polis napsın her evi didik arasın mı?
Faili mechul zaten yapani belli degil demektir. Bu vakada isi yapan belli. CInayeti belli olmayan bir durumda katili yakalamak daha zordur, cunku elde pek delil yok. Bu durumda elde delil var.
Istanbul Emniyet eski muduru "kizlarina sahip ciksalardi" dedi yahu. Adam isini yapip, katili arayacagina, magdur aileye laf sokuyor. Bizim memlekette bi soz vardir, imam esnerse, cemaat uyur derler. BU lafin baska bir versiyonuda var, ama turk polisinde tirstigim icin soyleyemiyorum. Emniyet teskilatinin basindaki adam bunu derse, digerleri kimbilir neler yapiyor?, neler dusunuyor? Cok degil 2 yil once katille fotograf cektirmek icin birbirlerini iteliyorlardi.
Ben gazeteci olsam Cem'in saklandigi evin tapu kayitlarina bakarim. 90% bu ev kendilerinin yada bir tanidiklarinin. Tabi emniyetteki gorevlilerin herseyden once niye para aldiklarini dusunmeleri lazim. Emniyetteki tum gorevlileri tohmet altinda birakmak istemiyorum ama bizim memleketteki polislerin 90% "adam git isine, benim basima is acma, beni ugrstirma" mantalitesinde oldugu surece katiller 197 gun yakalanmaz. Zaten yakalanmadi, teslim oldu. ONceki yazimada teskilattan biri "cok biliyosan sen yakala" seklinde - reput vermis. Cani sagolsun. HErkes kendi isini yapsin, yanlis yapilan bir iste birileri bisey soyledigindede olayi kisisellestirmek yerine, nerde yanlis yapiyorsuzda 197 gunde bir katil zanlisini bulamiyoruz diye dusunseler aldiklari paranin hakkini verseler, herkes icin cok daha iyi olur.
Eleman saklanmaya karar verseydide, bi 5 yil bence rahat takilirdi. Babasi disari ciksin diye teslim olmusa benziyor zaten.