Arkadaşım yaşın kaç bilmiyorum ama 12 yaşındaki bir çocuk gibi düşünüp konuşuyorsun.

Gen.TL domaini almışsın bu çok güzel hayırlı olsun. Fakat Sen bu domainle bir site kurarsın CO.CC - Free Domain name registration + Free DNS service. , tr.tc şeklinde ve burdan subdomainleri ister ücretli ister ücretsiz sunarsın. Fakat böyle bir sistem yapmadan kafana göre subdomain satamazsın.

Bir yazınca .com.tr subdomain mi demişsin EVET yıllarca burda yazıyoruz bize .tr verilmedigi için .com.tr subdomain olarak veriyorlar. Örnek nic.tr var keşke herkese .tr verseler. Ama işler bu şekilde yürümüyor. Ve nic.tr panel kurmuş .com.tr,gen.tr v.s ücretle satıyor ve faturasını kesiyor. Sen onlarla kendini bir tutamazsın.

Diğer bir konu senin önce fatura kesmen lazım. Bir site kurup,bir panel kurman lazım sonra burda istediğin uzantıyı satarsın. Ayrıca google açısından da bir çalışma yapılması lazım çünkü subdomainler çoğaldıktan sonra herkes site açacak google bunu spam algılarsa komple domaini siler çünkü o domaini GEN.TL Domain Tescili diye görür

Kimsenin kimseye köstek olduğu yok düşündüğün gibi olsaydı biz burda eski mesajlara bakarsan biraz parası olan kişilere kendi uzantılarını almalarını yazıyorduk. Bir hevesle bir işe girmişsin iyi domain almışsın fakat herşeyi sorunsuz olacağını sandın. Kafana göre domain satıyorum elle ns değiştiriyorum satıcısı benim demekle olunmuyor.