Başka bir forumda yazdıklarımı buraya da yazayım
Alıntı
Kaç kişi isteyerek içer ki sigarayı. Sigara içtiğim dönemden biliyorum, 40 dakikalık derste 45 dakika duramazdım. Şehirler arası otobüs yolculuğu yapamazdım. Sigara içmeden işimi yapamazdım. Bu öyle sndığınız gibi lay lay lom bi durum değil. Sırf siz yapmıyorsunuz diye yasaklanmasına destek veriyorsunuz. Hala yanımda bir sigara yakılmasından rahatsız oluyorum ama dediğim gibi yasaklanmasına tamamen karşıyım. Youtube yasaklanınca sansürcü zihniyet oluyor da, sigara yasaklanınca neden "oh canıma değsin" oluyor anlamıyorum. Öleceğimi bile bile o sigarayı içiyorsam, sizin keyfinizden daha büyük problemlerim var demektir. Problemi olanların problemini yasaklayarak çözüme ulaşamazsınız.
- Sokakta insanların hapşurmasını yasaklayalım(eminim gribin önüne %70 oranında geçeriz)
- otobüste çocukların cıyak cıyak ağlamasını yasaklayalım(uyuma hakkı olan bir sürü insan var)
- yol kenarında inşaat yapılmasını yasaklayalım (e toz beni rahatsız ediyo)
- parfüm sıkılmasını yasaklayalım(e hem ozon tabakasını deliyo hem de ben kadın parfümlerini beğenmiyorum, benim de bu kokuyu almama hakkım olmalı)
- gece uyanık kalınmasını yasaklayalım (üst komşu gece yürürken uyanıyorum arada, uyuma hakkım var)
- burun çekilmesi yasaklansın (birisi yanımda burnunu çekince içim dışıma çıkıyo)
- umuma açık yerlerde ağlamak yasaklansın ( tüm neşemi kaybediyorum ağlayan birini görünce)
Daha sayfalarca sayarım ben böyle. Ama birinin keyfi için, bir başkası zorunluluklarından vazgeçmemeli. Geçemez de zaten. Allah aşkına bakın televizyonlara, insanlar kahveleri çatılara taşımış. Kimisi iki hortum bağlamış birinden çekiyo birinden üflüyo. Yazık bu adamlara. Bırakabilseler zaten bırakırlar, böyle şebekliklerle uğraşmazlar. Hak sadece senin veya benim hakkım olmamalı.
Sigara genellikle bulunulan çevrenin etkisiyle veya birilerine özenti ile küçük yaşta başlanılan bir "BAĞIMLILIK"tır. Bağımlılıklar hop hadi yasakladık demeyle geçmez. 11 yaşımdan 25 yaşıma kadar sigara içtim. 2 aydır içmiyorum çok da mutluyum. Yanımda birisi sigara içtiği zaman hala beni olumsuz etkiliyo(bunu defalardır yazıyorum) ama ben o adama dönüp de ya beni etkiliyo söndürür müsün diyemem. Ben o adamın neler çektiğini biliyorum, senin de ne hissettiğini biliyorum.
DİPNOT: düşüncelerinize saygılıyım tabi ama hala sığ olduklarını, yeterince kendinizi başkasının yerine koyarak karar verdiğinizi düşünmüyorum.
umarım okursunuz, düşüncelerim samimidir, birilerine karşı çıkmak ya da birilerine olan yakınlığımı göstermek amacında değilim. Sigaraya da yasağına da karşıyım.