Hdd'lerin ikisi de aynı anda mı yanıyor hocam yani hem ana hdd hem de yedekleme için kullanılan, peki öyle oldu diyelim 13-7=6 bana 6 eylül yedeklerimi yüklermisiniz rica etsem şu an bir ay öncsesinin yedekleri var + olarak yedekleme yaptığınız hdd çöküyorsa bir ay öncesinin yedeklerini nerden bulup getiriyorsunuz iyice batırıyorsunuz kendinizi, kısaca yedekleme için hdd satın almadım demiyorsunuz bunu diyorsunuz, daha önce de burdaki konunuzu hatırlıyorum aynı şekilde haftalık yedekleme sözü verip satış yaptığınız kişilere bir bir buçuk aylık yedekleri verdiniz, isterseniz linkte atayım.
Soruma cevap alabilirmiyim zuperboy aşağıdaki mesajda iki hdd'nin de (ana ve yedekleme için kullanılan) yandığını söylüyor, peki ikisi de yandıysa bu bir aylık yedekler nerden geldi?
Alıntı
Haftalık yedekleme hizmetini bizzat biz yapmıyorduk , sunucu otomatik alıyordu yedekleri ancak bazı arkadaşlarada söylediğim gibi 13.09 yedekleri yani 2-3 gün öncesinin bunlar haftalık yedekleme içindeydi bu yedekleme yapılırken hdd çöktü ve 13.09 yedeklerinin tamamı alınamadı.
Suna aciklik getirmek isterim, yedeklemeler local harddiske alinmiyordu nedeni ise daha saglam olmasi acisindan uzaktaki yedekleme sunucusuna yedek aliniyordu. Neden yedek alinmadigi konusundan bir fikrim yok ayin 21inden sonra cunku otomatik yedekleme oldugu icin whm otomatik olarak yedekliyordu siteleri.
Acikcasi ben microbilisim veya baska firmanin basina geldiginde firmayi kotulemenin bir manasi yok isinize onem veriyorsaniz siz kendiniz de yedek almaniz gerekiyordi. Microbilisim haftalik olarak yedek aliniyor demekte yalan soylemedi kesinlikle fakat aksilik ise yedeklerin duzenli alinmamasi.
Sorun olan harddisk tarafima yarin DHL ile kargolanicak ve bayramdan sonra ilk isim HDDyi Kayseri@de bulunan, daha oncede nixcon zamaninda coken vps makinamizinda bir bolumunu kurtaran, bir firmaya vericem. Umarim sonuc cikar.
Üstte zuperboy yedekleme yapılan hdd'nin de yandığını söylüyor sizse hdd yanmadı 21'inden sonra yedekleme yapılmamış diyorsunuz?