Ben Eski W-areziz.Biz'in Adminiyim bilen bilir siteyi DLE'yi ilk kullanan Türk'lerdenim 2006'da kullanmaya başlamıştım o zamanlar Türkiye'de W-arez siteleri pek yaygın değildi.
5.0 versiyonunu hatırlıyorumda çok gelişme gösterdiklerine inanaıyorum harika bir sistemdir ama belli hite ulaştıktan sonra kastığı bir gerçek kendi sitemde ne yapsamda bu kasmayı engellesem diye az uğraşmadım sorunu sade temalarla çözmeye çalıştım.
Eklentisi fazla yok wordpress'le kıyaslanamaz bile her ne kadar DLE Fanı olsamda bunlar birer gerçek ama her türlü sitede yapılabilir DLE ile her şeye uyum sağlar.Tema desek gene Wordpress katlar tema sayısı bakımından daha çok temaya sahip WP DLE'de ise çoğu tema ücretli.Rus destek sitelerinde her tema yapan satışa çıkarıyor oda ayrı bir ilginçlik,tema sayısı bana göre az.. bunun dışında seo'su gerçekten çok etkili olduğunu her DLE kullanan bilir ama WP'de seo'da çok iyi olduğu.
Asıl konuya gelirsek..
DLE ile Wordpress arasındaki farklar biri lisanlı yani DLE (Bu aralar lisans sorunu çıkarmaya başladıklarını duydum bilmem DLE kullanan Türk arkadaşlarımızda aynı sorun YAŞAYAN var mı..)
WP Blog scripti DLE ise w-arez veyahut portal scripti.
umarım yardımcı olabilmişizdir..