Sadece su konuya bakarak bile Turkiyede bilim olmayacagina, olamayacagini anliyorsunuz. Zaten bosuna degil, yuzyilda bir tane nobel alan cikti, onuda kovmaktan beter ettiler.

Adam kitap yaziyor, Nobel aliyor, bizim memlekette bolu dagindaki geyik kadar deger verilmiyor. Biri cikiyor, evleri dere yatagina yapiyorsunuz, sel alir goturur diye rapor hazirliyor. Aylarini bu ise veriyor, kimsenin taktigi yok. 30 kisi olunce, millet basliyor feryadi. Devlet nerede !!!

Biri cikiyor, evleri yanlis yapiyorsunuz, depremde bunlar yikilir, Istanbulda 100.000 kisi vefat eder diye rapor hazirliyor, takan yok. Illa basimiza gelecek, hayir daha once defalarca geldi, yine cozum yok.

SImdi bu adam bunlari niye anlatiyor diye kafanizda soru isareti umarim olusmustur. Cunku biri cikip viki linklerinin onemi nedir sorusuna cevap veriyor. Bu tezini GOogle calisanin sozleri ile destekliyor. Arkadan vatandas cikiyor, soyle cumle kuruyor:

Alıntı
çok az bi fayda oluyordur
Alıntı
İşe yaramaz. Teşekkürler.
Acikcasi ben anlamiyorum. Daha dogrusu anlayamiyorum. Insanlar baska fikirler ortaya sunabilir, ama bunu yaparken gorusleri desteklemek lazim. Slogan atar gibi fikir belirtmenin olayi nedir? INsanlarin, himmm ise yaramazmis, demekki yapmamak lazim mi demelerini bekliyorlar. Nasil bir forumdur burasi? Herseyden once burada yorum belirten insanlarin burayi okuyacak kisilere saygisi olmasi lazim. BUraya yazilan her yorumu okuyan kisi hayatindan dakikalar veriyor. OKurkende birseyler ogrenme cabasi icinde. YAni birsey yazarken insanlarin bunu okuyacak adamin zamanini mi caliyorum, yoksa deger mi yaratiyorum diye dusunmesi gerekiyor. Herkes aklina geleni data ile desteklemeden yazarsa, ortalikta bilgi birikmez, kaos olur.

Neyse, cok uzattim, bosuna yaziyorum zaten. BIrsey degisecegin yok. Her zaman oldugu gibi ayni tas, ayni hamam...Az sonra biri gelir, ya sev, ya terket diye slogan atar, bide onunla ugrasmayayim.