İng bank ile ilgili:

http://www.ingbank.com.tr/sizinicin-hesap-isletim-ucreti.asp
Alıntı
Hesap İşletim Ücreti Hakkında Bilgiler
Vadesiz Mevduat Hesabı bulunan (TL ve DTH) müşterilerden tahsil edilen, bankacılık hizmetlerine ilişkin masraf tutarıdır. Aylık olarak ve müşteri numarası bazında belirlenen ücret kadar tahsilat yapılır. Yapılacak tahsilat tutarı; Bireysel Müşteriler için aylık "4 TL + BSMV (vergi)'' , Şayet, Bireysel Müşterilerin Vadesiz TL Hesabı yok ise; bu müşterilerin Yabancı Para Vadesiz Mevduat Hesaplarından aylık ''4 TL karşılığı + BSMV(vergi)'' kadar yabancı para tahsilat yapılır.
Ticari Müşteriler için ise söz konusu ücret "6 TL + BSMV(vergi)" dir. Şayet, Ticari Müşterilerin Vadesiz TL hesabı yok ise; bu müşterilerin Yabancı Para Vadesiz Mevduat Hesaplarından aylık "4 birim(4 USD, 4 EUR gibi)+ BSMV(vergi)'' tahsilat yapılır.
"Hesap İşletim Ücreti" aşağıdaki müşterilerden alınmamaktadır.
  • Bankamızda en az üç aktif Otomatik Ödeme Talimatı bulunan müşterilerden,
  • Bankamızda Emekli Maaş Hesabı(Emekli Sandığı, SSK, Oyak) bulunan müşterilerden
Bankasya için
http://www.bankasya.com.tr/fiyat_oran_komisyon/index.jsp#Hesap_Isletim_Ucretleri
Alıntı
Hesap İşletim Ücreti, müşterilerimize verilen bankacılık hizmetinin karşılığı olarak, banka nezdinde bir hesabın açılması, işletilmesi, hareketlerinin bilgisayar sisteminde saklanması/arşivlenmesi, bilgi sistemlerinin geliştirilmesi ve hesapla ilgili yapılan diğer harcama işlemlerini içermektedir. Bankalar kanununa, ilgili diğer mevzuat hükümlerine ve bankacılık genel uygulamasına uygun biçimde tahsil edilmektedir.
Bankalarca verilen hizmetlerin karşılığı olarak talep edilen masraf ve ücretlerin yasal dayanağı sırasıyla;
  • 19.10.2005 tarihli ve 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 144.maddesi ve Rekabet Kurumu�nun 01.08.2002 tarih ve 02-46/563-229 sayılı toplantısında alınan kararlardır. Bu kararlar ile bankaların müşterilerinden tahsil edebilecekleri masrafların nitelik ve azami sınırları bankalarca serbestçe belirlenebileceği hükmü getirilmiştir.
  • Bankamızın Hesap İşletim Ücreti ile ilgili uygulaması, Bankacılık Hizmetleri ve Kredi Kartı Sözleşmesi'nin 2.4 numaralı maddesinde belirtilmiştir.
Hesap İşletim Ücreti, aşağıda belirtilen istisnalar dışında kalan TL Cari hesaplarından yılda 1 kez Ocak ayında tahsil edilmektedir. BSMV dahil ücretler aşağıdaki gibidir:
2007 Yılı Hesap İşletim Ücretleri Gerçek Kişiler 20 TL Tüzel Kişiler 30 TL
Kendi sayfalarında bunlar yazıyor, saygılar.