Maymun yada değil, Primat yada başka bir varlık, her ne olursa olsun,
Diyorsunuz ki; "Din ile bu işi karıştırmayın"
Bu evrimcilerin işine geliyor, "Din'i karıştırma, Allah ve onun kitabını karıştırma" demek, Bak biz burada ne söylüyoruz bize inan onlara inanma demekten başka birşey değildir.
Hadi gel de karıştırma bakalım.
Tamam insan dışında ki varlıklar bir şekilde değişime uğramış olabilir buna kimse birşey demiyor ve Kur'an da da insan dışında ki varlıklaları dünya ya o şekilde gönderdik demiyor, orada yazmayanada bu şekildedir demiyor kimse.
Ama bir insan müslüman ve Allah'ın kitabına inanıyorsa orada yazanların aksini söyleyemez, Çünkü, Kuran'da insan için söylenen şey kesin hükümdür ve Adem dünya'ya adem olarak indirilmiştir diyor.
Kaldı ki, Dünya tarihine bakarsanız, her bilim dalında ehlileşmiş ve kitapları günümüze ışık tutan Müslüman bilim adamları var hemde her bilim üzerinde.
Neden hiçbirisi evrim hakkında birşey söylememiş yada bir bulguya rastlamamıştır ? Bunun cevabını verebiliyormusunuz ?
Neden Evrim topu topu en fazla 170-180 yıldır dünya üzerinde var. Bundan önce hiçbir bilim adamı neden böyle birşeyden bahsetmemiştir ?
En basitinden hiristiyanlık,musevilikte allahın dini değil mi?Ama onlar bile kendi arasında ne kadar farklı olduğunu ortak olan kısımlarının ise iyiikler ve güzellikler kısımı olduğunu farketmişinizdir sanırım.Peki niye müslümanlık dendiğinde en son kitabı inen din ve inen ayetlerin değişmediğine inandığımız din diyoruz değil mi?Ama kitabımızda yazan Hz. Adem Hz. Havva bunların ispatı var mı hayır yok müslümansak inanıcaz diyosun.İşin bu kısmı kişinin kendi ruhu kendi vicdanı ile Allah arasında olan kısımdır
Ancak evrim bilimine girdiğimizde burda var olan ispatı olan şeylerden sözediyoruz henüz ispatlanmamış olan kısımları henüz araştırılma aşamasında olan kısımları için ise kimse bu doğrudur demiyor zaten ama var olan ispatlanmış görülen kısmı da inkar etmek kendini kandırmaktır.O yüzden din apayrı bişey evrim apayrı bişey dinde görünmez varlıklar üzerinede konuşursun ama evrimde görünmeyen şeyler üzerine konuşamazsın.İşte bu yüzden dinle evrimi kıyaslamayın diyorum.