icebreaker adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

Ama bir insan müslüman ve Allah'ın kitabına inanıyorsa orada yazanların aksini söyleyemez, Çünkü, Kuran'da insan için söylenen şey kesin hükümdür ve Adem dünya'ya adem olarak indirilmiştir diyor.
Kaldı ki, Dünya tarihine bakarsanız, her bilim dalında ehlileşmiş ve kitapları günümüze ışık tutan Müslüman bilim adamları var hemde her bilim üzerinde.
Neden hiçbirisi evrim hakkında birşey söylememiş yada bir bulguya rastlamamıştır ? Bunun cevabını verebiliyormusunuz ?
Neden Evrim topu topu en fazla 170-180 yıldır dünya üzerinde var. Bundan önce hiçbir bilim adamı neden böyle birşeyden bahsetmemiştir ?
İşte o yüzden sen bilim hakkında konuşmamalısın. Elbette konuşabilirsin ama senin konuştuğunun bilimsel bir değeri olmaz.

Evrim teorisi 170 yıldır var diyorsun. Peki Oşinografi kaç yıldır var ve Kuran'da yazılıyor denilen karılmayan denizler meselesi kaç senedir var? Neden bir müslüman bilim adamı okyanus biliminden anlamadı hiç?
Ya da hubble 50 sene önce Evren genişliyor dedi. Neden daha önce hiç bir müslüman bilim adamı keşfedemedi bu astronomik meseleyi?

Önceki mesajlarımı okursan evrim teorisini Darwinden 400 sene önce söyleyen bir müslüman bilim adamını söyledim. Ama okumamışsın sanırım yazdıklarımı..

Bak dostum inanıp inanmamak senin tercihindir.
Ama Evrim Teorisi bir inanç sistemi değildir. Evrim teorisine inanılmaz. Bilim bilmekten gelir. Bilirsin. Ya ispat eder doğruluğunu bilirsin ya da çürütür yanlışlığını bilirsin.

Neden 200 senedir evrim teorisi var. Ehlileşmiş müslüman bilim adamları demişsin. Hangi konuda ehlileşmiş müslüman bilim adamı var? Biyolojide mi? genetikte mi? arkeolojide mi?

Bilim Tarihi okumanı ve Bilim Felsefesi okumanı öneririm. Tabi bunları şeytan işi olarak görmüyorsan.

Ben sosyal bilimler mezunuyum. Bu benim alanımda daha belirgindir. Bir bilim adamı araştırma yaparken %100 yapamasa da elinden geldiğince kendi kültürünü dinini ve inancını görmezden gelmelidir.

Çünkü sosyoloji üzerinde çalışan bir bilim adamı çok eşliliği incelerken Kuran 4 kadına kadar izin veriyor mantığı ile inceleyemez.
Ya da bir doktor beslenme ile ilgili çalışmalarında oruç üzerinden hareket edemez.
Bir psikolog insanları bilimi ile inceler Kuran ile ne kadar çeliştikleri ile incelemez.

Sen de bilmediğin konu hakkında büyük laflar söylüyorsun. Genetik okursun biyoloji okursun, antropoloji okursun, sonra evrim teorisini çürütürsün çıkar bir makale yayınlarsın elini öperiz.

Ama Kuran'da böyle yazıyor Kuran'a mı inanıyorsun Bilime mi inanıyorsun dersen elma ile armutu kıyaslamış olursun. Çünkü Bilim bir din değildir. Evrim teorisi bir din değildir.

Bilime inanılmaz Kuran'a inanılır...