Bu devlet milleti için ne yaptı diyen arkadaşlar olmuş.
Siz devlet nedir biliyor musunuz? Ne yapar işi nedir görevi nedir biliyor musunuz? İşini yapmadığı zaman nasıl hesap sormanız gerektiğini biliyor musunuz?
Maalesef bu ülkede garip bir Osmanlı sevdası var. Ama osmanlıdan beri gelen düzeltemediğimiz yanlışlarımız var. Osmanlı da vatandaş yoktu. Teba vardı. Biz de hala tebayız. Hala vatandaş olamadık. Hala kendimiz kul olarak hissediyoruz. Hala takım tutar gibi parti tutuyoruz.
Osmanlıda da böyleydi o padişahı istemezük, bu padişahı isterük mantığı vardı. Şimdi de erbakan gitsin ecevit gelsin, ecevit gitsin tayyip gelsin. O da gitsin bilmem kim gelsin.
Ama sistem hep aynı. Sisteme karşı çıkan yok.
Seçim yasası aynı. Hala parti liderinin seçtiği milletvekilleri ile yola çıkılıyor. Her parti liderinin diktatörlüğü oluyor, ama biz o gitsin bu gelsin diyoruz. Kendi dokunulmazlığını tartışma konusu yapmaktan korkan, yargıdan çekilenler teröristleri meclise sokuyor biz başı açık üniversiteye girilir mi girilmez mi onu tartışıyoruz.
Söz ola kestire başı diyen bir padişah kılıklı parti diktatörü demokrasiden demokratik açılımdan bahsedebiliyor çünkü kimse demokrasi nedir bilmiyor.
Olayın özü ;
bu ülkede kimse ne sorumluluğunu bilir, ne yetkisini...
Bakın avrupalıyı avrupalı yapan şey şehirli kültürüdür. Şehirli adam çalışkandır, sigorta yaptırır işini allaha devlete bırakmaz, hakkını savunmak için çatışır savaşır.
Biz de hakkın için çatıştın mı anarşis olursun, çünkü karşına devletin polisi çıkar, vatandaş olmak yerine hala kula kulluğu seçeriz, onun cemaati bunun cemaati tarikatı gezeriz. Ve hakkımız yendiğinde Allahtan geliyor diye sineye çekeriz. Deprem olur devlet yardım etsin deriz sigorta yaptırmak yerine. Sel basar nerede bu devlet deriz 20 yıldır oy kullandığımz belediye'den hesap sormaya kalkarız.
Bizi ılımlı islami ülke yapmak istemelerinin nedeni budur. Hakkı yenildiğinde baş kaldırmayan sıkıntısını Allah'a havale eden bir toplumun donunu çalsan hesabını öbür tarafa bırakır.
İşin özü vatandaş olamayan milletin devletten hiç bir şey isteme hakkı yoktur.
Politikacılardan yakınan halka sormak lazım o adamları oraya kim yolluyor?
Bu ülkeyi bu hale getiren vatandaştır. Cahilliği ile, kaderciliği ile...
Sonra çıkıp devlet ne verdi diyeceksin...
Bu devlet sana Filistinlilerin, Doğu Türkistanlıların, Afganların, Iraklıların sahip olmadığı bir şeyi veriyor. Güvenlik, yiyecek ve eğitim.
Bu ülkeden atom mühendisi çıkabiliyor, Her sene Amerika da okumaya hevesli çalışkan parlak öğrencilere burs da veriyor devlet.
Öyle devlet bana ne verdi diyenlerin cehaletine hayret ediyorum...