digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İyi de dostum kim sana maymundan insana diyor? Orada sana gösterilen fosillerin altına hangi maymun ismi yazılmış? Tipine bakıp maymun mu sanıyorsun? Hangi geçiş türünün altına şempanze yazılmış ya da goril ya da makak?
Bilip bilmeden kavram kargaşası yaratıp kendiniz haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz. İnsan bundan milyon sene önce yaşamış bir primattan geliyor. İnsan maymundan gelmiyor. Maymun da insan da ortak bir primat atadan geliyor. Biri evrimine maymun olarak devam etmiş diğeri insan.
Ayrıca insan maymundna geliyor diyerek demogoji yapanlar bilsinler ki Evrim teorisi çok daha fazlasını söylüyor. Evrim teorisi karadaki tüm canlıların okyanuslardan karaya çıkan bir amfibi türden meydana geldiğini söyler.
Yani sadece maymunla akrabalığını söylemez. İnek ile de, öküz ile de hatta domuz ile de akrabasındır. Çünkü tüm memeliler ortak bir memeli atadan türedi der evrim teorisi.
Ama işi sadece maymun boyutunda alıp benim atam maymun değildi geyiğine çevirenlerin ne evrim teorisinden haberi vardır ne genetikten ne biyolojiden.
Dün ben bu konuyu açıklamaya çalıştım ama bugün senin burda düşüncelerini yazman iyi oldu adamlara embriyo benzerliği gösteriyom o resim çizimdir diyor hala maymunda geldik gibilerine laflar kullanıyorlar.Ben başta da dedim evrimi dinle kıyaslayan insanlar yüzünden bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan arkadaşlar çok maalesef