Arkadaşlar meraba,
Ben bilgisayarla ilgili bir kursa gitmek istiyordum.Herhangi bi kurs değil yani bilge adam,yüce bilgi koleji gibi bi kurs,lakin maddi yetersizlikden dolayı daha küçük bi kursa gitmek zorunda kaldım.ve kararımı verdim ankarada bir kurs buldum tam istediğim gibi orta düzey bi eğitim veriyolar.Yalnız kafama takılan bi nokta var.Eğitim danışmanına derdimi anlattım.Photoshopu seviyorum kendi adıma sıfırdan çok şey öğrendim.Bunu ilerletmek istedim.Ama eğitim danışmanı bana sadece kullanışılını öğretildiğini her yerde pratik ve geliştirme sadece bize ait olduğunu ve photoshopu öğrendiğinde tek başına yetersiz olacağını söyledi.Bana iki tane alternatif önerdi.Web tasarım ve grafikerlik kursu
Web tasarımda :
• Dreamweaver : Bu programlar ile web sayfasılarının ara yüzünün tasarımı yapılır. Bu programın alterneatifleri (frontpage vardır) ama en iyisi ve en yaygın kullanılan Dreamweaver dır.
• Html, CSS : Sayfanızı kodlar ile kontrol edebilirsiniz.
• Photoshop / FireWorks : Web sayfası yapımı gerekli tüm komutlar gösterilecektir.
• Flash : Web saylasının hareketli animasyon kısımları için kullanılacaktır.
• Swish : Flash mantığında bir programdır, daha sınırlı olmasına karşın çok daha pratiktir.
• Web Hosting ve Domain : Wen alanı ve isim tescili hakkında bilgiler veriliyor.
• FTP : Çalışmalarınızı yayınlanmak üzere server'e transfer etmek için kullanılır.
• Web sayfası yayınlamak : Kurs süresi içinde yaptığınız web sayfalarını internet ortamında herkes ile paylaşacaksınız
• Php, asp, DatNet uzmanlığına giriş seviyesinde genel tanıtıcı bilgiler veriliyor.
Grafikerlik Kursunda :
• Photoshop : 30 saat
Çalışma Alanını Tanımak • Araç Çubukları ve Özellikleri • Temel Fotoğraf Rötuşlama İşlemleri • Seçimlerle Çalışmak • Katmanlarla İlgili Temel Bilgiler • Maskeler ve Kanallar • Rötuşleme ve Onarma • Boyama ve Düzenleme • Görselleri Dekupe Etme • Temel Çizim Aracı Teknikleri • Vektör Maskeler, Yollar ve Şekiller • Gelişmiş Katman Teknikleri • Özel Efektler Oluşturmak • Resimleri 4 Renkli Baskıya Hazırlamak • Layer Mantığı • Proje Çalışması.resim düzenlem konusunda gelişmiş tek program. Kullanım alanları çok geniştir.
• Corel Draw : 24 saat
Araç Çubukları • Paletler ve Menüler • Vektörel Çizim Oluşturma • Sembollerle Çalışma • Yazı tipleri • Baskı Mantığı • Montaj • Kros ve Kesim Payları • Proje Çalışması.
• Freehand : 20 saat
Araç Çubuklarını Tanıma • Vektörel Çizimler Oluşturmak • Menüleri ve Paletleri Tanıma • Renk Modları • Dosya Formatları • Çözünürlük Mantığı • Tasarımları Baskıya Hazır Hale Getirme • Proje Çalışması.
• In Design : 10 saat
Araç Çubuklarını Tanıma • Paletler ve Menülerin İçeriği •Çoklu Sayfa Çalışma Mantığı ve Uygulaması ( Gazete, Dergi,….vb.) • Kros Payları • Cetvellerle Çalışma • Proje Çalışması.
• İllustrator : * 24 saat (opsiyonel)
Araç Çubuklarını Tanıma • Paletler ve Menülerin İçereği • Vektörel Çizimler Oluşturma •Sembollerle Çizim Mantığı • Text Özellikleri •Piksel Tabanlı Fotoğrafları Vektöre Çevirme • Kros Payları Belirleme •Renk Bilgisi (RGB - CMYK - Grayscale) •Montaj •Proje Çalışması
Branş ve programlarını öğretiyolar bana bunlardan birini şeçmemin benim için daha iyi olacağını söyledi.Şimdi kararsız kaldım ikisinde de photoshop var.hangisi benim için daha faydalı olur siz olsanız tercihinizi hangi branşdan kullanırdınız.