antiarabesk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kimse yaratılış aynı anda başladı demedi, burda insanların tarihinede girmedik, canlılar aşama aşama yaratılmıştır, hepsi 1 anda dünyaya indirilmemiştir, aşama aşama inidirilmesi muhtemeldir...
Ben bir müslümanım ama olaya tamamen dini açıdan bakmadım, bilimselde bamkadım, sadece mantıksal yaklaştım...
Saygı duymam gerektiğini kim söylüyor, saygı duymam gerekmiyor, kimseninde Allah' a onun yaratılışına saygı duyması gerekmiyor ki zaten duymuyorlar...
İnsanoğlunun yaşı dünyaya nazaran küçük bir nokta bile olamaz, çünkü insan dünyaya sonradan indirilmiştir, bunuda hiç bir bilim kanıtlayamaz, bazı şeyleri hiç bir bilim adamı henüz keşfedemedi, tıpkı insanın yaşı gibi, bunu sadece kutsal metinlerden anlayabiliyoruz...
Ben olaya biraz mantıksal yaklaşırsak çelişkilerle dolu olduğunu söylemek istiyorum, evrim umrumda bile değil...
Ortalıkta dolaşan metal parçacıklarının bir boing 777 yaptığını mantıksal olarak açıklarsan kertenkelenin evrimle kuş olduğuna inanacağım....
Ki bunu tesadüfler test sürüşüne sokmalı, haydi açıkla...Allah böyle düşünen insanlara Kuranda "beyinsizler" diyor, ama siz bilimsel olarak tanımlayabilirsiniz kendinizi(Ben demedim Allah diyor, banlama gibi bir durumda banlanacak merci belli )
Daha neyin bilimini istiyorsunuz, bilime gerek mi var Allah aşkına, kör tesadüfle bir sanat eseri ortaya çıktığını inanıyorsanız inanın, ama buna bilimsel demeyin
al işte boing örneği harun yahyadan duyduklarınızla tartışıyorsunuz burada.
her bünyenin dış ve iç faktörlere göre bir evrim halinde olduğu bilimsel bir gerçek. mesela zenciler neden siyah? veya çekik gözlüler?
bu sadece insanlarda böyle değil hayvanlardada birçok örnek var burada yaşayan bir hayvanın dünyanın başka bir yerinde çok farklı özelliklere sahip olması onun o şartlardaki yaşama uyum sağlamasından.
bunu müslüman bilim adamları evrimcilerle karşı karşıya gelmişlerdi ve onlar bile evrim yok denemez bu bir gerçek. diyerek kabul etmişlerdi.
ancak türler arası geçiş varmı yokmu tartışma konusu bu. yani bir kertenkele kuş olabilirmi? mesele bu.
canlıların sürekli bir evrim halinde oldukları bir gerçek.
bunun bir gerçek olduğu yerde darwinin teorisi (ortak atamız olduğu) teorisi imkansız saçma bir teori değil.
ben inanmıyorum ama inanmamakta beyinsizlik olmaz.
bu metal parçalarının uçak olması örneğine hiç uymuyor.
sende ona bakarsan bizi Allah yarattı diyorsun hiçbirşey tesadüfen var olamaz diyorsun. Allahı kim yarattı derlerse ne diyorsun? Allah hep vardı doğmadı doğurulmadı.
bizi illaki biri yarattı diyorsun. eğer varolan herşeyi illaki biri yaratıyorsa Allahta var değilmi?
beni günaha sokuyorsunuz ya.
şu bilimsel tartışmaların içine islamı sokup durmayın.
bilimsel olarak bırakın bilim adamları tartışsın evrimi.