icebreaker adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hemen cevap verelim
Evet Paygamber efendimizin(S.A.V) ve eskiden insanların boyları şimdikine göre çok daha büyükmüş hatta 3-5 metre boyunda insanların olduğu zaman ile küçüldüğü biliniyor bunu inkar etmiyoruz, Zaten bu islami din alimlerinin söylediği birşeydir, yani bunu evrim söylemiyor ve kaldı ki bunu evrimin ispatı olarak sayamazsınız çünkü söylediğine göre kıyasladığınız kısım genetik ve embiriyotik, ve insan'in genetik yapısı hibir zaman değişmemiştir. Boyu 3-4 metre ikande aynı genetik yapıya sahip'di şimdide öyle...
İnsan vücüdundaki kıllar ile ilgili olarak'da yine din alimlerinin ve kur'an'ı derin tefsir edenlerin söyledikleri var bunun nedeni de insanı soğuktan korurmak değil, Öyle olsaydı doğa bebekler kıllı doğardı, Ayı yavrısı maymun yavrusu gibi, Onlar insan vücudunun soğukdan korumak için değil bunu bil tam anlamı ile bunu araştırıp sana ne işe yaradığını anlatacağım.
Misal kirpiklerin neden var onlarda kıl, Size hocalarınız kirpiklerinizin neden ve niçin var olduğunu söyledimi, Hadi ben burada herkesin huzurunda yemin ediyorum. Kirpiklerini sök, 2 hafta sonra seninle istediğin yerde buluşacağım eğer görebiliyor olursan öleme kadar senin kapında köpek olacağım. (Ama kesmekden bahsetmiyorum kökünden sökmekden bahsediyorum). Normal şartlarda bunuda biliyor olmanız gerekiyor madem tam olarak genetik inceliyorsunuz...
İnsanın bilgisayar kullanımından dolayı kamburlaşacağını yada tırmak yapısının değişeceğini evrim ile karıştırma, Sap ile samanı birbirinden ayır lütfen.
Dediğin göre o zaman günümüzde evrim geçiren insanlar var hala. Mesela Senelerce tırmaklarını gitar çalmak için kullanan insanlar ve yine senelerden beri darbuka çalan insanlar, hiç onların el ve parmak yapılarına baktın mı?
Senin söylediğine göre onlar şuanda evrim geçirmiş oluyor doğru mudur?
Hemen bende açıklayım madem Ama öncelikle senden ricam kapında köpek olurum gibi kelimeler kullanma burda düzeyli bi şekilde hem tartışıyor hemde bildiklerimizi ortaya koyuyoruz çünkü..Şimdi evrimleşme öyle bişey ki canlı grubu içerisinde 1-2 türün değişikliğe uğramış olması genelde genetik bozukluk olarak ifade edilir örneğin işte bazı insanlarda görülen cücelik gibi.Gelecekle ilgili öngörüde şu anda nasıl eskiye oranla tüm insanlarda bir küçülme var bunu da zaten kabul ediyosun aynı şekilde kamburlaşma ve parmaklarda değişimde zaten tüm insanlarda olursa bir evrimleşmeden bahsedebiliriz.
Kılların göreviyle soruna başlayım soğuktan koruma amaçlı değil diyosun eğer öyle olsaydı bebebğinde maymun gibi doğması gerekiyordu diyosun bana kalırsa burda yanılıyosun insan oğlu var olduğu günden beri bebeğini soğuktan bişekilde korumamışmıdır sizce?Genetik yapı itibariyle o artık ayakları üstüne bastığında olgunlaştığında kıllanma söz konusu olcağından zaten bebekken buna ihtiyacı olmamaştır .Yani aslında bir bakıma herşey ihtiyaçtan doğmakta. En basitinden küçük bir çocuk bile kendi vücudunun keşfetmeye çalışırken orgazm olabilir böyle vakalar çok var tıpta yani aslında sözün özü bizim genimizde saklı olan bilgiler genelde ihityaç durumunda ortaya çıkar işte insanoğlunda da kıl belli bir yaştan sonra ortaya çıkıyor.
Gelelim kirpiklere onlarda bir çeşit kıl ancak onların görevi farklı onlarda gözümüzü korumakla görevli yada kulağımızdaki kıllar yada burnumuzdaki kıllar bunları bu şekilde uzatabiliriz.