Makaleyi yayımlama amacımla konunun geldiği nokta "biri halep diğeri şam'da" sözünden zerre kadar bile farklı olmamış (:
Ben yazıyı yazma sebebimi ikinci sayfada belirttim. Gerçekten de konu hakkında bilgisi olmayan onlarca kişi sağa sola laf söylemiş. Evrime inananlar, inanmayanlara; inanlamayanlar da inananlara verip veriştirip; saygı çerçevesinde yazı yazın demiş ama kimse kendi yazdıklarını okumamış(!)
Konu hakkında bilgisi olan, ya da en azından yazıyı yazma sebebimi anlayan tek kişi var gibi gözüküyor. O da icebreaker. Diğerleri evrim-din kavgasına girişmiş sanırım (:
@antiarabesk
hocam sen de geyik bölümünde olmayan bir konuyu önce hiç çaktırmadan (!) ti'ye alıp, sonra da üzerinde ciddi ciddi yazılar yazmışsın (: Eğer konuyu ti'ye alıyorsan, bırak almayanlar konunun açılış amacına uygun yazılar yazsın ki konu amacından sapmasın.Eğer ti'ye almıyorsan -ki son mesajların pek de geyik yapar gibi değil- en baştan geyik yapıyorum demeseydin keşke (:

Konuya cevap yazacaklardan ricam; lütfen farklı yerlere çekmeyin konuyu. Kavgaya girişmeyin... Bu tip oturumlarda, insanın egosu devreye gireceğinden, karşıdakini hiçbir şekilde birşeye ikna edemezsiniz... Sadece inandığı şeyde, daha bi inatla ilerlemesini sağlarsınız. Bu da hiç kimsenin işine gelmez sanırım (: