Rss hiç kuşkusuz çoğu kesimin bir siteyi takip ettiği için kullandığı süper bir teknoloji. Şahsen ben blogları rssden takip ediyorum ve bunu yapmak için Mozilla Firefox yetiyor .. Bu işlemi insan framework tipi yazılımlarla PHP’de de yapmak istiyor.. SimplePie Nedir ? : SimplePie PHPde rss okumamız için yazılmış bir php class’ıdır.. Rss 1.0 , Rss 2.0 ve atom formatlarını sorunsuz destekler.
SimplePie Sınıfını Kullanmaya Başlayalım
İlk önce SimplePie’yi , sitesinin
download sayfasından indiriyoruz. ve başlıyoruz localhost’umuza SimplePie’mizi kurmaya .. Localhost dizinimizde simplepie adında bir klasör oluşturun ve içerisine SimplePie’ye ait dosyaları atın . Sonrasında bu dosyalardan simplepie.inc dosyasının ismini simplepie.php olarak değiştirin. ve yine aynı klasörün içinde index.php adında bir dosya ve cache adında klasör oluşturuyoruz. Bu dosyaları oluşturduktan sonra cache klasörü , simplepie.php, index.php dosyaları hariç bütün klasör ve dosyaları silin.
ve index.php dosyasının not defteriyle açalım içine aşağıdaki kodları yerleştirelim;
<?php
require_once 'simplepie.php';
$feed = new SimplePie();
$feed->set_feed_url('http://www.siteniz.com'); //siteniz.com kendinize göre değiştirilecek.
$feed->init();
$feed->handle_content_type();
if($feed->error()) {
echo 'Hata: '.$feed->error();
exit();
}
$limit = $feed->get_item_quantity(5);
printf("<h1>%s</h1>", $feed->get_title());
for($i=0; $i<$limit; ++$i)
{
$item = $feed->get_item($i);
printf("<h3><a href=\"%s\">%s</a></h3>", $item->get_permalink(), $item->get_title());
printf("<p>%s</p>", $item->get_description());
printf("<p><small>%s</small></p>", $item->get_date('d.m.Y H:i'));
print '<hr/>';
}
?>
(kodları eburhan’ın simplepie hakkındaki makalesinden aldım.)
İsterseniz
buradaki sayfadan yukarıdaki fonksyionların ne işe yaradığını öğrenebilir yada diğer fonksiyonlar hakkında bilgi edinebilirsiniz..
Evet index.php de eğer sitenizden RSS bilgileri çekebiliyorsanız SimplePie’yi başarılı bir şekilde çalıştırmış oldunuz , eğer hata aldıysanız geri dönüp kodları bir denetlemenizde hayda var ..
Kolay gelsin ..
Makale orjinal adresi: http://bit.ly/gaFwv