6 kasımdan dan önce de biz bu maçı konuşuyorduk ki. Şimdi birisi çıkıp hadi bana bunu konuştuğunuzu ispat et diyecek. Ben edemeyeceğim doğal olarak o kendini birşey sanacak filan fistan. Fenerbahçe güzel oynamış Galatasarayı 6-0 yenmiştir. Tarihinde tek başarısı da budur. Övünülecek tek anısı budur. Yapacak birşey yoktur. Bir başka video vardı izleyen bilir; Kral diyor ki; "Bütün dünyayı yendik" Fenerbahçeli çıkıyor " Biz sizi 6 kasımda 6-0 yendik" diyor. Mesele bu şekilde özetlenebilir. İki takımında eski bir tarihi vardır fakat hiç bir takımın ( Türkiye ligindeki hiç bir takımın) Galatasaray kadar köklü bir tarihi yoktur. Bazı şeyleri kabul etmek gerekir. Galatasaray 1481 den beri Galatasaraydır. Tarzı o tarihten beri bellidir. Türkiyede hiç bir takım Galatasaray olamadı. Umarım ileride Fenerbahçede Avrupa liglerinde başarılı olur. Önce insan olalım,sonra hangi takımı tutarsak tutalım.
Bu nasıl bir söylemdir anlamış değilim. Sanki o yılları yaşamış gibi konuşuyorsunuz, sadece takımınızın taraftarı olmanızı öneririm, şehir efsanesi 7-0'a çok takılmayın..
Diyeceksiniz ki siz de 6-0'a çok takılıyorsunuz..
Peki, GS, FB'yi 1911 tarihinde 7 kişi ile 7-0 yendi, tamam. O tarihlerdeki Türk futbolu şimdiki kadar gelişmişmiydi?
Hayır. Mahalle maçı kıvamında, biz 19-20li yaşlarımızda yaptığımız mahalle maçlarında az oyuncu ile çok oyuncusu olan takımı yenmişliğimiz de var, aynı dava.
12 şubat 1911 - 6 kasım 2002
100 yıl sonrası ile 100 yıl önceki maç skorunu kıyaslamanın akıl ile tarif edilir bir yönü yoktur.
GS ve FB çok iyi takımlardır, ancak FB, GS'den kat be kat iyi bir takımdır.. Bunu sadece ben değil GS taraftarı olan birçok arkadaşım da söylemektedir.
Sağlıcakla kalın.