Avrupada ve diğer dünya ülkelerinde yıllardır üzerinde çalışılan konu!

KÖK HÜCRE...

Benim güzel ülkemde bilim yapmak isteyen, bilim yapmaya çalışan onlarca araştırıcı varken malesef yapılamıyor etkin olarak...

Neden geriden takip ediyoruz? Neden geriden takip etmemiz isteniyor?

PARA...

TIPA!

Önce biri bir buluş bulur. Gelişmiş ülkeler o buluşu ucuz ücretlerle satın alır, biraz geliştirir ve onun üzerinde bir delik açar, içine de su doldururlar... Delikli şekilde dünyaya pahalı pahalı satarlar ( ki satın alanlarda gariban, gelişmemiş ülkeler olur ) ... Delik olduğu için ona tıpa takmak gerekir, tıpa pahalıdır. Almazsan su alır, alırsan paran gider... Aldıktan sonra tıpa bozulursa su akmaya devam eder ki o tıpa bozulur... Böylece hem para vermiş, hemde işini yapamamış olursun...

--
Kök hücre tedavileri araştırması ve bu konu üzerine çalışmalar hakkında, Türkiye'nin duraklatılması hakkında düşündükleriniz?

Moleküler Biyoloji Alanında çalışmalar yaptığım için biraz hassasiyet gösteriyorum, biliyorum ki bu yüzyılın buluşu,çalışma konusu bu!!!

"Bilim ve sanat, bir kuşun iki kanadı gibidir. Bu iki kanadı kullanabilen toplumlar uçar ve özgür olurlar. Kullanamayanlar ise tavuk gibidir. Tavuk önüne atılan bir avuç yemi gagalarken arkadan yumurtalarının alındığının farkına bile varmaz."
Charles Robert Darwin