metanek adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
php dilini bilmek var bilmek var php bilirsin ama algoritma yani proje geliştiremzsin ozaman dediğiniz doğru firmalar proje geliştiremeyen php programcısını ne yapsın? piyasada en çok şuan php programcısı aranıyor (proje geliştirebilen) birde c demişsiniz o aldığınız sertifakalar size programlama yaptırmaz zaten en büyük sertifikan yaptığın projendir ayrıca bir c programcısnın yetişmesi için en az 1.5 sene kurs süreci gerektiği söyleniyor
bir dili bilmek ile algoritma geliştirmek çok farklı şeyler. bir sistemin algoritma mantığını kurduysanız zaten dil onun üzerine bir kılıf gibi oluyor. aynı düşünceyi dili dökmek gibi düşünebiliriz. dil sadece düşünceyi ifade etmek için bir araç görevi görüyor. programlamada da buna benzer bir durum var. algoritmayı çalışabilir hale getirmek için dil bilmek gerekiyor. yani dediğim php için de geçerli, asp.net için de, algoritma dil meselesiyle çok da bağlantılı olmadığı için onu şuan için konunun dışında tutmaya çalıştım.

sertifika konusunu da C için söylemedim, asp.net gibi ms ürünleri için söyledim. zaten C ile uğraşan adam sertifikadr, kendini ispatlamadır, piyasadır pek umursamaz. piyasayı umursayan adam kalkıp bellek adresleriyle uğraşmaz; kiralar win2003 serverını asp.net de, paintte resim çizer gibi membership oluşturur, site navigasyonunu kurar teslim eder .

mesajımı eleştirdiğin noktaya, yani şirketlerin proje geliştirebilen eleman araması durumuna geri dönmek gerekirse; asp.net'in tamamen proje geliştirme sürecini kısaltma, basitleştirme adına geliştirilen bir dil olduğunu söyleyebilirim . php de tüm kodu kendiniz yazmanız gerekiyor ama asp.net'teki dahili validatorler, membership komponenti, masterpage vs. gibi özellikler sayesinde serverside, clientside tüm algoritmaları tek ide'den rahatlıkla en kısa sürede yapabiliyorsunuz. tam proje geliştirme ortamı . firmalar adına en verimli olarak nitelendirilecek elemanın asp.net'e hakim olan olacağını düşünüyorum. çünkü kısa vadede elle tutulur, sağlam denilebilecek işler yapabilir. ama uzun vadeli kapsamlı projelerde php her türlü asp.net'ten daha verimli olacaktır ama o derecede php kodlayabilmek C öğrenme sürecinden bile daha iyi bir eğitim gerektirir.