Bende 1 hafta önce epey korkardım, yani oda da tek başıma olduğumda arkadan birisi gelecek enseme şaplak atacak veya da aynaya baktığımda arkamda birini görecem veya da kendi yüzüm başka hareketler yapacak sanırdım. Biriyle konuştum ve cidden tüm korkularım geçti. Eskidne akşamları korkudan banyo yapamazdım şimdi her gece abdest alıyorum öyle yatıyorum. Eskiden, geceleri tuvalete kalktığımda aynaya bakmaya korkardım artık korkmuyorum.
Karabasan bana çok gelir, ciddiyim şu an korkularım geçti ama karabasan dediğiniz olay geliyor. Aslında halk isminde adı öyle, yani karabasanın cinlerle vs. şeytanla alakası yok. Bilimde ki adı uyku felci. Bu durumun nedeni ise bilgisayara çok bakmamız. Yani elektronik cihazlar yüzünden bu uyku felci meydana geliyor. Bilgisayar kapalıda olsa yanı başında, televizyon yanı başında, cep telefonu yanı başında uyuyunca uyku felci (karabasan) meydana geliyor ve tabii tüm nedenler bu değil. Korkulacak bir yanı olduğuna inanmıyorum, sadece ilk geldiğinde çok korkmuştum. Nedeni ise ilk geldiği gün bize din hocamız öldüğümüzde aynen felç geçirmiş gibi olacağımızı, etrafımızda nelerin döndüğünü anlayacağımızı söylemişti. Bende uyku felci (karabasan) geldiğinde aha yandık öldük diye düşünmüştüm o kadar
Korkularım nasıl mı geçti? Nas suresi, felak suresi ve inşirah sureleri bu sureleri ezberledim ve daima aklıma ne zaman gelse bir fatiha ve üç ihlas okudum. Emin olun işe yarıyor ve şunu aklınızdan çıkarmayın. Kimse kimseye görünmez, yani eğer sizin inancınız varsa ve bu tür olgularla dalga geçmezseniz ne görünür ne de kendini belli edip size zarar vermeye çalışır. Her zaman besmele çekip dua edin.
Hala geçmiyorsa kesin bir psikolojik desteğe ihtiyaç var demektir. Doktora gitmekten çekinmeyin.