4.7'den sonra anca 8:30 uyuyabildim kalktığım 10:30'du küçük deprem oldu son depremlere baktığımda diğerlerini görünce aşağıya indim ve cumaya gidip yeni geldim
2009.09.11 12:14:32 37.9182 32.5310 9.3 2.7 -.- -.- KARATAY (KONYA)

Bir tane daha olmuş giderek azalıyor.Verilere göre Konya 1901'den bu yana 4.7'den büyük deprem olmamış.
Bu yüzden 4.0 gibi depremlere alışık olmadığımız için halk panik yaşıyor.
Panik dolayısıyla iddaalar atılıyor 12:00 de deprem olacak.13:00 de deprem olacak diye

Bu arada valilikten de açıklama geldi
"İlimizde 10-11 Eylül 2009 tarihlerinde meydana gelen muhtelit orta şiddetindeki depremler ile ilgili Kandilli Rasathanesi raporuna göre, depremin şiddetinin giderek azaldığı, bu büyüklükteki depremler genel olarak hasara ve can kaybına neden olabilecek depremler olmayıp, halkımızın artçı depremlerde panik yapmamaları ve olağan günlük yaşamlarına devam etmeleri gerekmektedir.
Ayrıca 11-09-2009 Cuma günü saat 10.00'da Valilik Toplamı salonunda İl Kriz Yönetimi Merkezi Vali Yardımcısı Mustafa Karabacak'ın başkanlığında toplanmış olup, toplantıda, depremler esnasında meydana gelen olaylar değerlendirilmiş, haberleşme, elektrik, şehir şebeke suyu, sağlık, eğitim bakımından herhangi bir sorun yaşanmadığı, can ve mal kaybının söz konusu olmadığı, ilgili kurumların bütün tedbirleri aldıkları tespit edilmiştir.
Bunun dışında hasarlı binalarla ilgili ekiplerin oluşturulduğu ve hasar tespit çalışmalarına başladığı ayrıca depremle ilgili olarak 695 kişinin saflık Kuruluşlarına başvurduğu bunlardan 13 kişiye atel yapıldığı 8 kişinin de yatarak tedavi gördüğü tespit edilmiştir” denildi."