Hocam,

Argumanlarla cevap verdigin ve slogan kullanmadigin icin gece yarisi 1.30'da sana cevap veriyorum. Yazdiklarindan anlasildigina gore kafanda bayagi saglam calisiyor. Kisacasi bu forumda pek gormeye alisik olmadigim derecede kafanin calistigini gosterdigin icin cevap veriyorum.

Peksoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

Benim sözlerim ve davranışlarıma farklı diyebilmen için, benim spam yapmıyorum yazmış olmam lazım ama öyle bişey yazmamışım.
Oncelikle soyleyeyim. Ben yukarida yaptigin haclink ve backlink tanimlarinin icinde Google ile olayin alakasi olmadigi icin tam olarak dogru kabul etmem, eksik kabul ederim.

Benim argumanimin cikis noktasi senin tanimindaki riza olmama sebebi idi. Yani anladigim kadariyla hacklinke karsisin, cunku zorla aliniyor, site sahibinin haberi olmuyor. Spam linklerde riza ile alinmiyor, zorla aliniyor. Bu yuzden hacklinke karsi olan birinin, tanim geregi riza ile alinmadigi icin spam linklerede karsi cikmasi gerekir.

Verdiğin linklere gelince evet spam yorum yaptım ama yorum formundan, ftpye girip değil zaten bu yorumları profil sahipleri spam olarak işaretleyebiliyo yani onların haberi var
deviant ve digg'in haberi yok. Ben forumdaki linklerden bahsetmedim. Onlardan haberim yok. devinat ve digg teki linklerden bahsediyorum.

gözleri önünde ve bu doğru bişey demiyorum, yapmıyorumda demiyorum ama sen böyle demişim gibi tutarsızlıktan, hacklink alanları hem suçlayıp hemde hacklink aldığımı yazmışsın ama ne hacklink alanları suçluyorum nede hacklink alıyorum sadece spam yorum yaptım ve buna "yaptığım için doğru" demiyorum.
1. Ben sana hacklink aliyorsun demedim. Spam link aliyorsun dedim. Hacklinke karsi ciktigin ana sebep (site sahibinin rizasi) ile spam link alman birbiri ile celisiyor. Cunku spam linklerde riza ile alinmiyor.

2. Hacklink alanlari ilk yazinda karsi cikiyorsun. Sunlari yazmissin: Boş yere uğraşıyosun, "sistem sana yanlış yaparsa sende sisteme yap" vs.. sözlerle kendilerini avuturlar, kendileri kandırırlar, aynı kulvarda düzgünce yarışan yarışçılara saygıları yoktur.
Yukarida kendini avuturlar, kandirirlar vs demissin. Yarismaya saygi duymadiklarini soylemissin. Bence bu dediklerinden hacklinke karsi oldugun sonucu cikar.

Hacklink'te doğru, etik değil ama alanları suçlamıyorum sadece hacklink alıpta buna doğru diyenlere kızıyorum.
Katiliyorum.

Son olarak yine tekrarlayım. Birisi spam yapıyosa, bu "onun spam doğru", "spam yapmıyorum" dediği anlamına gelmez.
Olay spamin dogru yada yanlis olmasi degil. Zaten dogru oldugunu iddia edenin cok saglam argumanlarla gelmesi lazimki, ben bu forumdaki en baba spamcilerden biriyim, boyumun astigi ise karismam. Ahlaki acidan bence spam linkte, parali linkte, hacklinkte yanlistir. Ama ortada ekonomik gerceklerde var. Yani yapanin yanina kar kaliyor. Benim bu forumda demek istedigim su: Eger backlink satiyorsaniz "Dogru Mehmet" degilsiniz, bu yuzden diger insanlari "Yanlis Mehmet" olmakla suclayamazsiniz.

Yukarida tartistigim kisiyede ayni seyleri soyledim. Argumanla karsilik vermek, akil yurutmek yerine saygisizlik yaptigi ve slogan attigi icin cevap vermeyi kestim. Sen mantikli argumanlarla geldigin icin cevap veriyorum.

Benim demek istedigim su: Eger sen spam yapiyorsan, senin tabirinle oyunu kurallarina gore oynamiyorsan, oyunun kurallarini hic takmadan oyun oynamaya devam edenlere birsey diyemezsin. Biri cikipta ne spam yapiyorum, ne hacklink aliyorum, ne backlink aliyorum, ne backlink veriyorum derse, ve o kisi spam ve hacklink ile haksizliga ugradigini dusunuyorsa, haklidir.

Ama Google'un kurallarina uymayan biri, ben kurallarin bir kismina uydum, hacklinkciler hicbir kurala uymuyor demeye hakki yoktur.
Bende spam yaptigim icin, kalkip millete hacklink yaptiniz, sitemin hitleri dustu diyemem.

Edit:
Her tartıştığın kişinin böyle nette nickini aratıpta açık arama, mesela ben sitelere otomatik yorum yazan bot yapıp senin nickinle spam yorum yapsam senmi yapmış oluyosun.
Verdiğin örnekleri ben yaptım ama düşüncen çok yanlış.
Hocam,

Oncelikle durust oldugun icin tesekkurler. Kalkip onlari ben yapmadimda diyebilirdin.

Bunun yaninda insanlarin 99% baskasinin adina spam yapmaz. Yapma ihtimalleri vardir, ama cok dusuk. Dikkat edersen, ilk yazimda acik kapi biraktim. Yani mantikli bir aciklamasi vardir dedim. Yani o 1% ihtimali dusundum.

Diger yazdiklarinada cevap verirdim, ama saat 1.30 oldu. Yarina konu kilitlenmezse, yada banlanmazsam, cevap verecegim.