Bu mesajından sonra, acaba ne yazdımda böyle bi' mesaj yazdı dedim, döndüm tekrar mesajımı okudum, şaşırdım kaldım. Mesajımda sadece;
Bi' arkadaş copy/paste yapanla özgün yazanın aynı emeği harcağını yazmış, ona tepkimi gösterdim.
Diğer arkadaş, sahip çıkmazsa, bizde ekleriz yazmış, ona tepkimi gösterdim.
Sonra senin mesajındaki mantığı kısa yazdım ve hacklink ile satın alınan linkler arasındaki farkı yazdım. Bu farkı ayıramayanların ya düşünme yeteneği kaybettiğini yada işine gelmediği için öyle düşündüğünü yazdım.
Kötü bi' mesajmı yazdım, yada yazdıklarımda bi' yanlışlıkmı var yada ben yapıyorum diye o yanlış şey, yanlış olmaktan çıkarmı.
Mesajımda kesinlikle kimsenin şahsına hakaret etmedim ortaya attım yarası olan alır. Düşünme yeteneği konusunda lafımın arkasındayım. Neyse benim uzun uzun yazma alışkanlığım yok, senin yöntemle cevaplayım bende.
Bu konuya cevap yazmayacaktim, ama arkadasin son mesajindan sonra duramadim. Hocam, bir insan ne yaparsa yapsin o insana dusunme yetenegini kaybetmis, yada ******** vs denmez. Gorgu kuralidir.
Ne demek ne yaparsa yapsın ? Ne'den kastın ne. Bi' insan bir çok şerefsizlk yapabilir, örneğin haberlerde görmüşsünüzdür, insanlar selde can derdindeyken diğer insan sıfatlı hayvanlar, yağma derdindeydi. Eğer sen bunlara ******** denmez diyosan, senin görüşün saygı duyarım ama ben derim. Sende buna saygı duymak zorundasın, duymayabilirsinde.
Görgü kuralı demişsin;
Cok kisinin hakkini yedim, bu acidanda vicdanen rahat degilim. Pislikleri ben bilerek yaptim. Gicik kaptiklarimada hala pislik yapiyorum.
bana söylediğin gibi hangi tutarlılık diyorum.
Sen insanlari site sahibinin rizasi olmadan linkler aldigi icin sucluyorsun. Hadi suclaman dogru diyelim... Peki, niye insanlari sucladigin seyi yapiyorsun? Yani bu tutarsizlik niye? Belki mantikli bir aciklamasi vardir, umarim yaparsin...
Suçladığım şey, suçlamasamda hadi suçladım diyelim: hacklink. Yaptığım şey spam. Yine tutarlılık diyorum.

Spam'ıda savunmuyorum, hacklink'ide savunmuyorum ama ben spam yapıyorum diye spam yapmanın doğru olduğunu yazmıyorum yada ben yaptım diye doğru değil ama sen öyleymiş gibi yazmış, tutarlılıktan bahsetmişsin.
Neyse, uzatmayayim. Benim yazima yaptigin yoruma, cevap verirdim, ama inan birseyin degisecegine zerre inanmiyorum, insansam bu vakkitte bile sana olan saygimdan (her ne kadar hakketmesende) cevap verirdim. Donme dolap gibi ayni seyler olacagindan, Allahin verdigi nefesi bosuna harcamamak lazim.
İstediğin kadar uzatalım, mantıklı cevap yazdığın sürece, yanlışımız varsa doğrultalım ama sadece işimize gelen kısma değil mesaja komple cevap verelim.
Ben insanlari degerlendirirken sozlerindeki tutarliliktan yola cikarim. Her ne kadar insanlarin bazilari ile fikir ayriliklarim olsada, eger sozlerinde tutarlilik varsa, dinlemeye, anlamaya calisirim. Ama kimi insan vardir, sozleri ve davranislari farklidir. Onlardan uzak kalmaya gayret ederim.
Benim sözlerim ve davranışlarıma farklı diyebilmen için, benim spam yapmıyorum yazmış olmam lazım ama öyle bişey yazmamışım.
Verdiğin linklere gelince evet spam yorum yaptım ama yorum formundan, ftpye girip değil zaten bu yorumları profil sahipleri spam olarak işaretleyebiliyo yani onların haberi var gözleri önünde ve bu doğru bişey demiyorum, yapmıyorumda demiyorum ama sen böyle demişim gibi tutarsızlıktan, hacklink alanları hem suçlayıp hemde hacklink aldığımı yazmışsın ama ne hacklink alanları suçluyorum nede hacklink alıyorum sadece spam yorum yaptım ve buna "yaptığım için doğru" demiyorum.
Hacklink'te doğru, etik değil ama alanları suçlamıyorum sadece hacklink alıpta buna doğru diyenlere kızıyorum.
Son olarak yine tekrarlayım. Birisi spam yapıyosa, bu "onun spam doğru", "spam yapmıyorum" dediği anlamına gelmez.
Edit:
Her tartıştığın kişinin böyle nette nickini aratıpta açık arama, mesela ben sitelere otomatik yorum yazan bot yapıp senin nickinle spam yorum yapsam senmi yapmış oluyosun.

Verdiğin örnekleri ben yaptım ama düşüncen çok yanlış.