Hocam,
Eger olaya ahlaki acindan bakiyorsan, hacklink dogru birsey degil. Hic backlink almamis ve satmamis birisi yanlis yapiyorsunuz derse, o kisiye benim soyleyecek lafim yoktur, cunku hakli. Ama elleri kanli diktatorun, halkima baris saglik, huzur getiriyorum demesi gibi olmus senin aciklaman.
Sana sunu hatirlamak gerekiyor sanirim: Para ile link almakta dogru degil. Ikisininde amaci: Hakedilmedigi halde arama sonuclarinda yukarida cikmak. Birisi zorla arama sonuclarinda yukarida olmasi gereken sitelerin hakkini yiyor, digeri parayla.
itrader'ina baktim. Onlarca kez link alip, satmissin. Hacklink yapanlar icin kullandigin kelime cok agir, ama birazda sunu dusun. Niye insanlar backlink'e para veriyor? Kalkip birisi sana "bu ne perhiz, bu ne lahana tursusu" derse, bana gore sonuna kadar hakli. Cunku para vererek link alan insanlarin sitelerinin arama sonuclarinda, o pozisyonu hakkeden sitelerin onunde cikmasi icin caba gosteriyorsun, hem link aliyorsun, hem link veriyorsun. Sonrada kalkip ayni isi baska yontemle yapana, agir kelimeler kullaniyorsun.
Hadi link alip vermeyi gectim, imzan su:
**************
Adsense hesabı lazım.
**********************
Insanlari kullandigin kelime ile suclarken, biraz insafli olman senin icin bayagi faydali olacagi kanaatindeyim. Biri kalkip ainesi istir kisinin lafa bakilmaz derse soyleyecek sozun kalmaz.
Ahlaki açıdan falan bakmıyorum.
Delikanlılık, şeref, namus bu kavramları ne çabuk unuttuk?
Para ile link almak ve kendi sitenden link satmak gayet legal bir iştir.
Reklam satıyorum sonuçta 15 lira verip domainimi almışım, hostingimi açmışım. Günlük makale yazıyorum ve aylık 15 lira karşılığında reklam satıyorum.
İtirazı olan googleye şikayet eder, google ceza verir kendi kurallarına uymuyorsa sitem ki yüzlerce dolar verip aldığım kaç tane pr6 domainim banlandı.
Armutla elmayı birbirine karıştırmayın. Dahada ağır kelimeler kullanırım.
Sonra salya sümük ağlıyorsunuz google adsense bize az para veriyor, parking siteleri türk hitini saymıyor diye, enom türkiyeden ödeme kabul etmiyor. Layık olduğumuz konum daha beteri şu anda.
Türklerle çok nadir iş yapıyorum zaten, yabancı forumlarda nerede *********** görsem ya Türk yada Hintli yeter artık böyle şerefsizler yüzünden biz şerefimizle iş yapan Türklerde zarar görüyoruz.
Gelmişin bana burada hırsızlığı savunuyorsun.
Bu sözüme muhalefet olanların olduğuna bile inanamıyorum, resmen dondum kaldım. Bu kadar mı kaypaklaştık? Bu kadar mı şeref yoksulu olduk?
Alıntı
Insanlari kullandigin kelime ile suclarken, biraz insafli olman senin icin bayagi faydali olacagi kanaatindeyim. Biri kalkip ainesi istir kisinin lafa bakilmaz derse soyleyecek sozun kalmaz.
Bir konuyu bilmeden o konu hakkında yorum yapmak yazı yazmak tamamen boş insan, boş karakerlilikle alakalıdır. Boş bir yorum işte...
Sen bahis oynayabilirsin, sen kumarda oynayabilirsin.
Ama sen hırsızlık yapamazsın.