Çoğu arkadaş az çok derdini, olayları ve durumu anlatmışlar. Şimdi şöyle birşey var "R10.net" diye bir pazar alanı var. ve ben buraya konu açarken R10 üyesine özel diye açıyorum. Buranın standartı bu.Fiyatları düşüren kardeşlerimiz abilerimiz ve doyumsuzlar(ama zaten doyamayacak) insanlar var.
Benimde birkaç önerim var:
-Örneğin sanal bir işhanı kurulup oradan Hosting firmalarına Sanal Dükkan verilebilir.
-Bu çoluk cocuk diye tabir ettiğimiz kişilerin bizim işimizi batırmasını istemiyorsak; Reseller Paketlerimizi Gerçekten fiyatlarını bir miktar attıralım. Yani hosting fiyatı artsa çok birşey değişmeyecek ama REseller fiyatları artmalı kesinlikle..

Kampanyalara da Bir standart getirilmeli. mesela bir arkadaş 100 kişiye şu kadar alan , 40 kişiye bu kadar reseller. Bu şekilde olmaz.

@vericlup arkadaşımız örneğin benim 5 kişi stoklu kampanyamı eleştirdi. bir bakıma sevindim ama beni yanlış anladığı için üzüldüm. benim amacım fiyatları düşürmek değil firmamı tanıtmaktı. ve 10gb'lık bir alan sunuyorum yani bir bu reselleri alsa Hosting firmasıyım diyemez. satsa bile zararı kendine Olur.

Ama bence birlik işi sadece Rüyalarda kalır. Çünkü siz benim dışarıda sattığım fiyata karışamassınız. sattığım kişi dostumdur indirim yaparım karışamassınız. İnternet aleminde yapmamız gereken tek şey reseller ile hosting işi yapanları aramızdan temizlemekdir.
Sizinle yaşadığım bir olayı paylaşmak isterim.
Bizim Bir Reklam Ajansımız vardı ve belirli bir standarttaydı fiyatlarımız ama PS'de Kartvizit yapmasını öğrenen kişiler dışarıda tek tek gezip ensafları dolaşıp işlerimizi baltaladı. Noldu bir Ajans sahibi bir araya toplayıp kendi aralarında fiyat belirledi. Ve bir bakıma çözüldü(!).
sonuca gelelim: Dışarıda adama hiçbirşey yapamadılar.YAPAMAZLARda kolay kolay. o adam 10 lirasını kazandı gününü kurtardı o adam batmadı batmıyacakda. Bizde iş yukarıda bir arkadaş yazmış "bir iş yaparım 150 lira alırım" diye. bizde bu ilke ile iş yapmaya devam ettik.

Hosting, reklamcılık vs işlerinde Önemli olan girişimçiliktir. Girişimçilik dediğimiz şeyde R10.net'e girip Kampanya yapıp sponsor olmak değildir. Sitenizi bir showroom yapın.( Bu hatayı malesef bende yapıyorum farkındayım bazı şeyler aceleye geldiği için böyle ilk boş vaktimde düzenliyeceğim.) Showroom'dan kastım şu Referanslarınızı yazınız. Çoğu arkadaş doğru düzgün yazamayacaktır. Çünkü yarısı vvarez ve ***** site .

Tabiki yanlış düşündüğüm yerler vardır. yorumlarınızı bekliyorum