@Rooxy
Teklifiniz için teşekkür ederim. Yarın ( Cuma Günü ) tüm teklifleri değerlendireceğiz.
@gf8
İlginiz ve teklifiniz için teşekkür ederim.
Hem ucuz hem kaliteli hizmet alınabiliyor. Merak etmeyin "joomla kuramıyorum abi, safe mod ne abi" modunda değilim. Olur ya sunucunun kapalı olduğu olası bir durumda neden ve olası ne zaman gibi bilgileri almakta bile zorlanmak istemiyorum. Sadece istediğim bu yoksa linux tabanlı bir şey kurma ve üzerine Plesk kurmak hiç bilmeyen birisi bile biraz uğraşırsa Google dan edinebileceği bilgilerle sanırım bir kaç saatte üstesinden gelinebilecek bir iştir. Sizce de değil mi ?
@ownhost
Teklifiniz için size de teşekkür ederim. Yukarıda yazdığım gibi yarın ( Cuma Günü ) tüm teklifleri değerlendireceğiz.
@SayfaNet
Benim istediğim aslında çok daha basit bir şey. Basitçe location hizmeti de alabilirim çünkü 600 TL - 800 TL ye çok rahat işimizi görebilecek bir cihaz edinebilirim. Hatta şirketimizde 5 tane sunucu barındırıyoruz ( 3 değişik merkezde ) Bunlardan birisinin bulunduğu jeneratör ve soğutma sistemli odaların birine 2mbit lik hat çekip bu şekilde de kullanabilirim ama asıl istediğim exchange, fakat şirket şuan bunun maliyetine yanaşmıyor. Bizim için öngörülen maliyeti ( Tüm yazılımlar orjinal lisanslı olması dahilinde ) 10.000 usd nin üzerine çıkıyor. Ayrıca TR Lokasyonu ben istemiyorum.
@Kosanbit & DHS
İki ana sebebi var, yurt dışı olayının.
I. Türk Telekom'un saçma sapan sistemi üzerinde saçma sapan kararları. TR Ip lerinin Spam sorunları.
II. Ne yazık ki kullanıcılarımız bilinçli değil.
Dünya çapında faaliyet gösteren bir otomotiv firmasının Türkiye de faaliyet gösteren 18 Bayisinden birisiyiz. Bu ana firmanın Türkiye ayağı da Yurt Dışı merkezli sunucuları üzerinden e-mail ve web-sitesi yayınını gerçekleştiriyor. En ufak sorunda ( bloklanan ip rangelerinden dolayı bile ) adreslerimiz spam olarak işaretleniyor. Zaten bu yüzden kesin olarak artık VPS ve doğal olarak Hosting hizmeti alamayacağız ( ben istemiyorum ) Ve yayın yapan iplerimizi white list e eklemiyorlar.
Kullanıcı kısmında kısıtlama ve bunun yanında birçok alternatif çözüm üretebilmeme rağmen ( zaman geliyor 40-50mb dosyaları mail atıyorlar, dosya yükleme scripti yazmama rağmen kullanmadılar ve kullanmak istemediler ) uygulama konusunda sıkıntılarımız oluyor. Bir e-mail 3.rd yazılımı kullanmayı bilmeyenlerden tutun, webmail bile kullanmasını bilmeyenlere kadar ne tür adam ararsanız var. Hala Türkçe karakter kullanarak e-mail atmaya çalışıp sisteme sorun bulan "ileri" zekalı tiplerle uğraşıyoruz. Gerisini siz hesap edin artık.
Bütün bunlar bir araya gelince TR den uzak duruyorum, yukarıda yazdığım gibi exchange üzerinde olsa ağlatacağım hepsini ama imkanlar
Her şey yavaş yavaş, ilk etapta hosting hizmeti alan şirket için işlerin bu şekilde gitmeyeceğini anlattım. Şimdi sırası ile maliyeti az olandan pahalıya doğru olanlarını denemeye çalışıyorlar. Dedicated a kadar geldik