Ekstra adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hacklink almak açık ve net olarak şerefsizliktir.
Tartışılacak bir tarafı yok.
Hocam,

Eger olaya ahlaki acindan bakiyorsan, hacklink dogru birsey degil. Hic backlink almamis ve satmamis birisi yanlis yapiyorsunuz derse, o kisiye benim soyleyecek lafim yoktur, cunku hakli. Ama elleri kanli diktatorun, halkima baris saglik, huzur getiriyorum demesi gibi olmus senin aciklaman.

Sana sunu hatirlamak gerekiyor sanirim: Para ile link almakta dogru degil. Ikisininde amaci: Hakedilmedigi halde arama sonuclarinda yukarida cikmak. Birisi zorla arama sonuclarinda yukarida olmasi gereken sitelerin hakkini yiyor, digeri parayla.

itrader'ina baktim. Onlarca kez link alip, satmissin. Hacklink yapanlar icin kullandigin kelime cok agir, ama birazda sunu dusun. Niye insanlar backlink'e para veriyor? Kalkip birisi sana "bu ne perhiz, bu ne lahana tursusu" derse, bana gore sonuna kadar hakli. Cunku para vererek link alan insanlarin sitelerinin arama sonuclarinda, o pozisyonu hakkeden sitelerin onunde cikmasi icin caba gosteriyorsun, hem link aliyorsun, hem link veriyorsun. Sonrada kalkip ayni isi baska yontemle yapana, agir kelimeler kullaniyorsun.

Hadi link alip vermeyi gectim, imzan su:
Adsense hesabı lazım.

Insanlari kullandigin kelime ile suclarken, biraz insafli olman senin icin bayagi faydali olacagi kanaatindeyim. Biri kalkip ainesi istir kisinin lafa bakilmaz derse soyleyecek sozun kalmaz.