öncelikle konuyu açan Selami beya ve konuya yorum yazan tüm arkadaşlara teşekürederim.

hemen hemen hepimiz aynı fikirdeyiz.
eklemek istediğim bazı şeyler ise şunlar:

jenerik ne demektir, sektörel domain ne demektir bilmeyen insanlar domain piyasasında büyük para var duyumları ile giriyorlar bu işe ve bi anda yüzlerce domain alıyorlar. msn den birkaç arkadaşın durumuna şahit oldum üzüldüm. ve 1 dolar bile etmeyecek domainlere 10 bin dolar isteyenler var.

burdaki sorun ne?
cevap: eğitimsizlik, evet ülkemizdeki diğer tüm sorunların nedeni gibi bununda nedeni eğitimsizlik

insan bir işe girmeden önce o işi araştırır, öğrenir sonra girer. balıklama dalınmaz.

kendimden örnek vereyim:
askerden önce ben adsense ve diğer tıklama başı kazandıran sistemler üzerinden para kazanma ile uğraşıyordum. ve bu konuda yeni yollar geliştirerek aylık iyi rakamlar kazanıyordum. hatta bunu forumda birkaç üye ilede paylaştım.

ama o devir bitti ve ben askere gittim geldim.

domain işine girmeye karar verdim. fazla araştırmadan yarı balıklama girdim

ibiraz domain aldım bir yandanda domain sektörünü araştırıp öğreniyordum.

sonuç: araştırmadan aldığım domainlerden zarar ettim Allahtan fazla sayıda almamışım toplasanız 8 taneyi geçmez.

ama işi öğrendikten sonra aldıklarımın hiçbirinde zarar etmedim.

1 domain satarak elde etiğim kazancımla portföyümdeki tüm domainlerin yıllık uzatma parasını çıkartığımda bayağı oldu.

ayrıca ben geçimimi domainlerden kazanacağım paraya bağlamıyorum. real de bir işim var ve burdan kazandığımı domain sektörüne planlı olarak yatırıyorum.

yani ümitsiz ve karamsar olamaya gerek yok.

işi bilenler mantıklı yatırım yapanlar kazanmaya devam edecektir.
ama sektöre balıklama girip cebindeki tüm parsını bu işe yatıranlar büyük zararlar edecektir.