2-3 senedir bu forumda bu konu açılıyor. Konuda habire sitem ediliyor, tartışmalar uzuyor, uzadıkça yeni konular açıyor, böyle devam edip gidiyor. Sitemlerinizi bir müşteri olarak anlıyorum. Ama buradan açılacak konulardan hiç bir sonuç alınmadı, alınamayacak. Bir tane arkadaş vergi mükellefi olmayanları şikayet edelim diye konu açtı. O konuda moral bozmamak için yazmadım, buraya yazayım. Basit usule tabi vergi mükellefli olmak hiç zor değil. Yer sağlayıcısı belgesini ise peynir ekmek gibi dağıtıyorlar. Forumda 2-3 sene önce de vergi levhası olan-olmayan firmalar muhabbeti yapılıyordu. Yüzlerce vergi levhası olan firma ortaya çıktı. Bu firmaların çoğu, tabela firması olsa da sonuçta rekabetin içine girip host piyasasında yerlerini alıyorlar. Şirket olmasalar bile satış yapmak için yasal bir görünüm kazanmayı da başarıyorlar. Burada dertleşmenize bir itirazım yok, ama sonuç elde etmek için de harekete geçmek şart. Size iki tane basit çözüm önereyim:

1-) Burada tartıştıklarınızı bir şekilde reele taşıyıp örgütleneceksiniz. Bunu nasıl yaparsınız bilemiyorum. Piyasanın o kadar içinde değilim.

2-) Alanınızda marka olup küçük firma ya da müşterilerle muhattap olmayacaksınız. Olmak zorunda kalsanız bile kurumsal yapınız dolayısıyla gerek maddi gerekse de firmanızın marka değeri yönünden zararlı çıkmayacaksınız. Marka müşteri yapacak, müşteri para, bu şekilde ben sağ, herkes selamet deyip yola devam edeceksiniz.