Çok doğru .. Sonumuz nereye gidiyor ? ...
Ben şöyle bir uygulama düşündüm ; Smf Kardeşliği var bilirsiniz. Smf siteleri arasında. Satışla felan ilgisi yok ama bizde bunun gibi bir birlik kurarsak " Hosting Kardeşliği " ya da "Bilişim Kardeşliği" adıyla . Bu birliğe katılmanın belli kuralları olacak. Birlikte bulunan firmalar belli bir taban ve tavan fiyat dahilinde rakam yazamayacaklar. Ve bu kardeşliği tanınan büyük sitelere reklam vererek büyüteceğiz. Bu sayede müşterilerde bir güven hasıl olacak. Daha sonra zaten tüm firmalar bu birliğe katılmak isteyecekler. Faaliyet Belgesi vs. sağlam olan firmaları birliğe ekleyeceğiz. Tabii bu kardeşliğe katılmanın da hediyesi ( avantajı diyelim ) olacak .Bu sayede zaten "tostcu" diye tabir edilen hostcular kalmaz.
Böyle bir sistem düşündüm . sadece kendi fikrim. Tartışılabilir - Geliştirilebilir.
Muhammet Tarhan.
bence haklısın. bende şöyle birşey düşünmüştüm. Dediğiniz gibi Hosting Kardeşliği diye bir site açıp orda belli bir kurallara göre tüm host satan firmaları ekleyip bir liste oluşacak o sitede belirlenen host fiyatları ve tüm firmaların reklamları olabilr. Herkes için daha iyi olabilir. Hem firmaların isimleri ön plana çıkar hemde para kazanırlar. Bunun yanında dolandırıcılarıda duyurabilirsiniz.